Hírek

2013.04.14. 16:49

Kevesebb az ügyvédjelölt

Székesfehérvár - Lényegesen kevesebb az ügyvédjelöltek száma, mint 5-10 évvel ezelőtt. A 2008-ban kezdődött gazdasági válság következményei az ügyvédeket is alaposan sújtják.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap


Bánáti János (Fotók: Pati-Nagy Bence)

Erről is szó volt a  Fejér Megyei Ügyvédi Kamara közgyűlésén,  amelyre elfogadta a meghívást Bánáti János,  a Magyar  Ügyvédi Kamara elnöke is. Mikó Péter, a megyei kamara elnöke beszámolójában megemlítette, hogy 291 bejegyzett  tagjuk van, közülük aktívan 268-an dolgoznak.   A jelöltek száma 32, lényegesen kevesebb, mint 5-10 évvel ezelőtt, és  a szakvizsgát letevő  jelöltek  egy része nem ügyvédként  dolgozik,  más területen  helyezkedik el.   A fegyelmi helyzetről is beszélt Mikó, megemlítve: az ügyvédek ellen  bejelentett panaszok  nagyobb része nem megalapozott.   Tavaly  38, az idén eddig 16 panasz érkezett a kamarához.

A hiszterizált, indulatokkal teli  közhangulatban fontos a kiegyensúlyozottság az ügyvédi munkában - hangsúlyozta Bánáti. Elmondta azt is, hogy  a  gazdasági válság következményei az ügyvédeket is sújtják, a fizetőképes kereslet lényegében kiüresedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!