Hírek

2013.04.18. 13:22

Készül a szennyvíztisztító-telep Cecén

Cece - Elkezdődött a szennyvíztelep kivitelezése a napokban, a márciusban leesett jelentős mennyiségű csapadék máig megnehezíti a munkálatokat. A területen még mindig sok a belvíz.

Miskei Anita

Végre elkezdődhetett a szennyvíztelep építése a község határában, a munkát azonban nehezíti, hogy a területen még mindig sok a víz. A beruházás összértéke egyébként 1,48 milliárd forint, amelynek 84,4 százalékát finanszírozzák az Európai Unió Kohéziós Alapjából.

Elkezdődött a szennyvíztisztító megépítése  a település határában (Fotó: Lovász Lilla)

A  szennyvíztisztító-telep vízjogi engedélye február végén emelkedett jogerőre, mely lehetővé tette a  kivitelezést. A csatornahálózat kiépítésével folytatódnak majd a munkálatok kora nyáron - tudtuk meg. A  település egyébként még 2011-ben írt alá támogatói szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel. Ennek értelmében a cecei önkormányzat a csatornázási beruházáshoz 1,249 milliárd forintos támogatást kapott az Európai Unió Kohéziós Alapjából. 2012 januárjában a Belügyminisztérium ezt az összeget további 45,8 millió forint összegű vissza nem térítendő EU Önerő Alap elnevezésű támogatással egészítette ki, így a teljes projekt 88 százalékos támogatást nyert állami forrásokból. Segítségével sikeresen  megvalósulhat a beruházás, melytől sokan tartottak, hiszen a megyében több településnek okozott anyagi nehézséget a csatornázás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!