Hírek

2013.04.07. 11:26

Hegykőnél találták meg a világgá ment tizenévest

Vasárnap, néhány perccel 12 óra után megtalálták Hegykő mellett az április 3-án világgá ment kincsesbányai Sója Kristófot.

Kocsis Noémi

A Fehérváron gimnáziumban tanuló 17 éves fiú aznap még megírt egy történelem dolgozatot,majd a 4. óra után barátjával és egy szál gitárral nekivágott a világnak - céljuk az volt, hogy Bécsben utcai zenélésből tartják majd el magukat.

A két fiú egy ideje külföldre készült, mondván, Magyarországon nem tudnák megvalósítani terveiket, itt nincs jövőjük. Az egyik fiú, Somogyi Bálint már pénteken este hazaérkezett fehérvári otthonába, de társát útközben elvesztette egy osztrák autópálya mellett. A fiúk ugyanis egy idő után hazaindultak.

Bálint és Kristóf gyerekkoruk óta barátok - a világgá menést is együtt tervelték ki

A magyar és az osztrák rendőrség is körözést adott ki, s a szülők többször jártak Ausztriában az elmúlt napokban, plakátokon és közösségi oldalakon keresztül is keresték a fiút, aki élelem és megfelelő ruházat nélkül kódorgott a határ túlfelén. Végül vasárnap biztató hírt kaptak a szülők végre: Hegykő községnél megtalálták Kristófot, aki vasárnap kora délután már hazafelé tartott családjához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!