Hírek

2013.03.24. 17:46

MÁV: kábellopás miatt nem működik két vasúti átjáró jelzőberendezése Fehérváron

A Komárom-Székesfehérvár vasútvonalon, Székesfehérvár és Moha között használhatatlan két útátjáró jelzőberendezése, mert szombat este ismeretlen tettesek elloptak 50 méternyi kábelt - közölte a MÁVINFORM az MTI-vel.

MTI

Az érintett útátjárók: Székesfehérváron a 8. számú főút szintbeli kereszteződése, valamint a Farkasvermi út vasúti útátjárója. A vasúttársaság fokozott figyelmet kér a székesfehérvári gyalogosoktól és az arra tartó gépjárművezetőktől. Az eset ugyan nem akadályozza jelentősen a vasúti közlekedést, de késésre számíthatnak az említett vonalon utazók - jegyzik meg.

A MÁV szakemberei már dolgoznak a kábelhálózat helyreállításán. A MÁV Zrt-nél visszatérő probléma a távközlési-, biztosítóberendezési kábelek és nagyfeszültségű felsővezetékek eltulajdonítása, ami a jelentős anyagi kár mellett sokszor a vasúti közlekedés biztonságát is veszélyezteti, illetve az előidézett műszaki hibával - az utasok kárára - jelentős késéseket okoznak - hívják fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!