Hírek

2013.03.08. 14:36

Három óvoda beolvad

Székesfehérvár – Pénteki rendes ülésén kinevezésről, összevonásokról és támogatásokról is döntött a közgyűlés.

Kocsis Noémi

Napirend előtt egy perces néma felállással tisztelgett a grémium a napokban elhunyt Dosztál Béla emléke előtt. A testület egyöntetűen szavazta meg, hogy újabb öt évre Szűcs Erzsébet művészettörténész vezesse tovább a Városi képtár - Deák Gyűjteményt. Ő eddig hét esztendőn át állt az intézmény élén.   Az intézményracionalizálási folyamat több éve zajlik, most három olyan oktatási intézmény „beolvadásáról” döntött a testület, amelyekben a vezetői megbízatás határideje lejárt. Ez év júliusának végétől a Nefelejcs a Napsugár tagóvodája, a Mancz János utcai a Rákóczi tagóvodája, míg a Sziget utcai a Tolnai utcai óvoda tagegysége lesz.

A változás sem a jelenlegi helyszíneket, sem a csoportok eloszlását, vagy létszámát nem befolyásolja, mindössze csak megtakarítást jelentő szerkezeti átalakítást jelent - hangzott el az ülésen. Majd a képviselők elfogadták az év elején lezajlott jótékonysági estélyből befolyt összeg megosztott felhasználására tett javaslatot: a nettó 2,1 millió forintból 992 ezer forint a 2013-as Emlékév megrendezését támogatja, míg 1 millió körüli összeget utalnak a Dévai Szent Ferenc Alapítány Fehérváron működő Szent Imre Iskolaházának.  Jelentősebb polémia csak az adósságkonszolidációs javaslat elfogadása körül alakult ki. Márton Roland (MSZP) szerint az állami adósságátvállalás nem ad szabad mozgásteret a városnak. Farkas László felhívta a figyelmet, a támogatást nem az idén használja el a város, hanem a hosszú távú fejlesztésekhez teremt vele alapot. Mint a vitát lezáró Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a korábban ígért 40 helyetti 70 százalékos állami adósságátvállalás az utóbbi 24 év legjelentősebb állami segítségnyújtása, nem elvonások kompenzációja.

Címkék#óvoda#OVI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!