Hírek

2013.03.28. 16:49

Elkészült az új járda a Nagyváradi utcában

Székesfehérvár - A Nagyszebeni utca felújítása után nemrég a Nagyváradi utcai járda újult meg. A Rádió lakótelepi játszótér pedig párját ritkítja.

Házi Péter

- A Maroshegyi óvoda a szívügyem, hihetetlen, milyen sok külön rendezvényt szerveznek, s az új kinti kemencét minden gyerek imádja. A Rádió lakótelepen átadott  játszótérnek szerintem nincs párja - mondja a Lugosi utcában élő Adamek Adrienn, aki  szerint egy fontos problémája van a városrésznek: az, hogy Maroshegyet csak egyetlen forgalmas út köti össze Fehérvár többi részével. Adrienn szerint nagyon jó itt élni, talán egy közösségi parkot szívesen látna, ahol a szülők-gyerekek összejöhetnének.

- Gyönyörűen megújult a Nagyszebeni utca, nemrég  a Nagyváradi utca járdája is elkészült. Azt gondolom, hogy az általános iskola és az óvoda kapcsolata, együttműködése az elmúlt időszakban példássá vált, az én gyerekeim is ide jártak, illetve járnak - emeli ki a Segesvári utcában lakó  Balog Gábor, aki szerint a nagycsoportosok manó klubja sokat segít, hogy az iskolakezdést ne traumaként, hanem igazi élményként éljék meg a kicsik.

Balog Gábor a Nagyváradi utca megújult járdáját emelte ki (Fotó: Házi Péter)

- A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt-vel tárgyalásokat folytatunk annak érdekében, hogy a Székely utca, valamint az elkerülő út melletti szervizút felhasználásával sikerüljön megvalósítani Palotaváros és Maroshegy összekötését. Ezzel megoldódna a városrész legnagyobb problémája, a közlekedés - hívta fel a figyelmet  Brájer Éva, a körzet önkormányzati képviselője, aki az elmúlt időszak fejlesztései közül az  elkészült sportpályát, a Vásárhelyi úti lakások fűtésének megoldását,  a Lippai úti közvilágítást,  a Szent Kristóf templom melletti közösségi ház vizesblokkjának felújítását, az ovi kiságyainak cseréjét és a maroshegyi hagyományok felélesztését emelte ki. Fontosnak tartja a Szilvamag területének rendezését és  egy új posta kialakítását is a hipermarket mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!