Hírek

2013.02.14. 18:37

Szép magyar beszéd

Megtartották csütörtökön az immáron hagyományossá vált, Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyt a Szent István Király Általános Iskolában.

Kajdi Erika

A beszédkultúra fejlesztése a megmérettetés célja, melyen ezúttal több mint 80 diák vett részt a felső tagozatosok közül. Az 5. és 6. osztályosok számára a verseny egyelőre  véget ért, hiszen nekik a megyei helyezés a legrangosabb elismerés.

 

Az 5. és 6. évfolyamosok is két teremben versenyeztek, csakúgy, mint a 7. 8. osztályosok. Az első sorban Horváth Réka Anna, Durmics Afrodité, Haász Rebeka, Rick Alma és Kelemen Dézi izgulnak (Fotó: Lovász Lilla)

A magasabb évfolyamosok győztesei tovább mehetnek a balatonboglári   döntőbe, melyet április 11 és 13 között tartanak. A versenyzők összesen négy teremben 3 tagú zsűrik előtt mutathatták be ügyességüket. Először egy szabadon választott párbeszéd nélküli prózai művet kellett felolvasniuk, majd ezek után következett a mindenkinek kötelező darab prezentálása.

 

 

Az alsóbb évfolyamosoknál első lett Csóka Csaba a Ciszterci Szent István Gimnáziumból és Takács Eszter a Hétvezér Általános Iskolából.  A 7. és 8. osztályosok közül négyen jutottak tovább, ezzel ők  fogják képviselni  megyénket a döntőben: Pongrácz Benedek a Ciszterci Szent István Gimnáziumból, Lendvai Katalin a Tóvárosi Általános Iskolából, Sükösd Gergő a Fejér Megyei  Petőfi Sándor Gimnázium és Szakközépiskolából Sárbogárdról és Börcsök Olivér a Széna Téri Általános Iskolából.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!