Hírek

2013.02.12. 15:00

Ki fogja be a kóbor ebet?

Három hete kóborol egy gazdátlan németjuhász kutya a sárszentmihályi Kossuth utcában, az ovi környékén. A helyiek a kóbor eb befogására várnak.

Miskei Anita

Közel három hete jelent meg egy szelíd, ám kóbor németjuhász kutya a Kossuth utcában, az óvoda szomszédságában - mesélte egy ott élő család, akik megszánták az ebet, s annak enni adtak, s egy kis kutyaházat is. A talán nyolc-kilenc hónapos szuka kutyát, melynek hátán a szőr hiányos, befogadni nem tudják, mert már van egy nyolcéves kan kutyájuk.

Elmondták, keresték az önkormányzatot, ahol  azt az ígéretet kapták, hogy azonnal intézkednek. A kutyát azonban napokkal később sem fogták be, s bár az eb jószándékúnak tűnik, tartanak attól, hogy bajt okoz, hisz az utcában, s a környéken sok a kisgyermekes család.

 

Megszánták a kóbor kutyát (Fotó: Pati-Nagy Bence) 

Később ismét keresték az önkormányzatot, ahol azt a választ kapták, nem kötöttek szerződést gyepmesterrel, menhellyel, így nincs, aki elszállítsa az ebet. Molnár Tamásné állatvédelmi referens elmondta, kötelező önkormányzati feladat a kóbor állatok befogása, egy-egy magánember kérésére nem szállhatnak ki, s foghatják be a gazdátlannak tűnő állatokat. Az önkormányzatok gyakran  fenntartják annak jogát, hogy megnézzék a befogott állatot, különösen falun fordulhat elő, hogy ráismernek egy-egy kutyára. Az elszállítottakról pedig naplóbejegyzést kell készíteni. Sárszentmihállyal egyelőre nincs szerződésük.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!