Hírek

2013.01.29. 15:49

Búcsút vettek Balázstól - Halálának körülményei tisztázatlanok

Több százan kísérték utolsó útjára Kovács Balázst. A 18 éves diák december 14-én tűnt el, holttestét január 22-én találták meg. Halálának körülményei tisztázatlanok.

B. Kiss László

A rokonságon és a közeli ismerősökön kívül falubeliek, iszkaszentgyörgyi és fehérvári iskolatársak és tanárok, a szülők kollégái és főnökei - több száz megrendült ember - kísérte kedden utolsó útjára Kovács Balázst az iszkaszentgyörgyi temetőben. A 18 éves fiatalembert Gáll Attila református lelkész búcsúztatta, aki beszédében a gyermekét elvesztő, ószövetségi Dávid király történetével vont párhuzamot. A család is mindent megtett, amit megtehetett Balázs megtalálása érdekében, és a hozzátartozók nem csak az ismerősöktől, de számos más, jóérzésű, jószándékú embertől is nagyon sok együttérzést kaptak - mondta el a lelkész, aki szerint a szülők keresztje még súlyosabb, mint Dávid királyé volt.

"Úgy gondoljuk" - fogalmazott - "hogy nem lehet addig véglegesen megnyugodni, amíg nem kapunk választ kérdéseinkre, és ha bűncselekmény áldozata lett Balázs, az az elemi indulat van bennünk, hogy a bűnös kapja meg megérdemelt büntetését."

A 18 éves fiatalembertől kedden délután vettek végső búcsút Fotó: (Lovász Lilla)

A lelkész a hóval lepett temetőben, a gyászoló sokaság előtt így folytatta: "Kovács Balázst szelíd, csendes fiúnak, szófogadó gyereknek, jó tanulónak ismertük úgy a faluban, mint iskolájában, előbb az iszkaszentgyörgyi általános iskolában, majd a Vasváriban. Érettségire, majd továbbtanulásra készült: két tantárgyból már előrehozott érettségit tett és egy középfokú nyelvvizsgát is szerzett. A szalagavatóját követő héten, december 13-án tűnt el. 40 nap elteltével, január 22-én találták meg holttestét a székesfehérvári halastavak melletti patakban. Az igazságügyi orvosszakértő szerint halála eltűnése másnapján, december 14-én következett be. Halálát vízbefulladás okozta, de arra még nincs válasz, hogy ez hogyan következett be. Élt 18 évet."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!