Hírek

2012.12.23. 20:30

Eltűnt - Balázst aggódva várják haza

Iszkaszentgyörgy - Továbbra sincs hír Kovács Balázs felől. A végzős gimnazista december 13-án tűnt el. Szülei és a nővére aggódva várják haza.

B. Kiss László

Az iszkaszentgyörgyi Kovács Balázssal kapcsolatban mindenhol azt olvasni, hallani, hogy december 13-án, csütörtökön  tűnt el. A teljes igazság azonban az, hogy előző  este látták utoljára. Édesanyja másnap reggel fél hatkor  indult munkába, akkor a fekete színű kabátja még a fogason lógott. Amikor  a nővére is felkelt,  már nem volt ott. Ebből  következtet a család arra, hogy úgy ment el otthonról, mintha csak a fehérvári középiskolájába   indult volna. A gimnáziumba azonban  már nem érkezett meg. Sőt, olyat sem találtak, bár sokat kérdezősködtek,  aki látta volna felszállni a buszra a fiatalembert.

Azt, hogy csütörtök este nem ment haza, azért nem furcsálták, mert egy ismerőse szalagavatójára volt hivatalos. Az ünnepség délután ötkor kezdődött, ezért azt hitték: arra sem maradt ideje, hogy hazabuszozzon átöltözni - meséli Balázs édesanyja és nővére. Édesapja a 18 évet betöltött fiú eltűnése után egy héttel érkezett haza külföldről. Kamionos. A nővér telefonált aztán péntek délelőtt az iskolába, ahol közölték: Balázs már előző nap sem volt...
Iszkaszentgyörgyön sokan aggódnak és várják vissza az eltűnt fiatalembert, Kovács Balázst (kis képen) (Fotó: a szerző)

A fiút ekkor kezdték keresni: osztálytársai végigjárták a  falut is. Balázs fényképével nem csak Iszkaszentgyörgyön lehet lépten, nyomon találkozni, de Székesfehérváron is. Balázs eltűnésével kapcsolatban - legalábbis a család tudomása szerint - jószerével egyetlen információ áll rendelkezésre. A fiú okostelefonjával kapcsolatos utolsó, csütörtöki cellainformáció  a készüléket a fehérvári Farkasvermi útra tájolta be. Talán ez magyarázza a december 18-ai rendőrségi akciót, amikor  - a honvédség részvételével -  százan kutatták át a sárpenteli erdőt, ám hiába.
A felhívásban megadott számot többen felhívták. Valaki például egy fővárosi kisboltban látta a fiatalembert, de az üzletben nincsen kamera, így a dolog bizonyíthatatlan. Miként az a  szóbeszéd is, mely szerint Balázs egy szekta befolyása alá került volna. Ennek jele kellett volna, hogy legyen. Márpedig a fián semmi változást nem tapasztalt - mondja az anya. A végzős fiatal nyelvvizsgát, előrehozott érettségit tett; arra készült, hogy továbbtanul. Ez kizárja, hogy öngyilkos lett volna. A laptopján eltűnése előtt ugyan törölte a böngészési előzményeket, de ez lehet véletlen egybeesés is. Ráadásul az iskolatáskán kívül semmit sem vitt magával, - még pénzt sem -, ami kizárja, hogy önszántából egy napnál tovább szándékozott távol maradni. De miért is akart volna elmenni? Az iszkaszentgyörgyi  kertes házban lakó, átlagos körülmények között élő, köztiszteletnek örvendő  családot nem terheli hitel. Az apa  -  a magasabb jövedelem miatt -  a nyáron lett kamionos. Így Balázst egyetemi tanulmányaiban  anyagilag is tudnák támogatni -  mondja a férfi, aki szerint alaptalan  a híresztelés, miszerint a fia nehezen dolgozta volna föl, hogy  sokat van távol a családjától. Az igazság az, hogy  a nyáron Balázs egy külföldi útjára is elkísérte apját. A férfi cáfolja azt a szóbeszédet  is,  hogy esetleg bántalmazta volna a fiát. Utoljára három és fél éves korában  vert a fenekére - fogalmaz. A környéken korábban többször  láttak egy feltűnő,  fekete  autót. Arra azonban, hogy Balázs beszállt volna, nincs szemtanú...
Az apa  azt találja a legvalószínűbbnek, hogy a gimnazista a budapesti vagy a pécsi diáktüntetésre utazhatott el, ezek az események ugyanis foglalkoztatták...  Akár a világvégére is érte mennének - mondják a szülők - , csak kapnának már valami hírt Balázs felől!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!