Hírek

2012.11.04. 08:50

Nincs lehetetlen: mosógépből meggymagozót

Rétszilas – Bizonyára minden háziasszony arról álmodik, hogy kreatív, bátran alkotó párja könnyebbé tegye a házimunkát számára. Nagy Tibort bíztatni sem kell, szinte minden ötletét megvalósítja.

Miskei Anita

- Autószerelő, fényező az eredeti szakmám, de sok területen dolgoztam már. A nyugdíjas évek alatt sem lassultam le, buzog bennem a tenni akarás. Ezért olykor-olykor előrukkolok egy-egy tanulmánnyal – mesélte nagy Tibor.

A rétszilasi férfi bár hatvanas éveinek közepén jár, aktívabb, mint sok fiatal. A ház körül tevékenykedik, s mindig kitalál valamit, amivel maga, vagy párja életét, munkáját megkönnyítheti.

– Az első emeletes ház Sárbogárdon az enyém volt – mesélte büszkén. Elárulta, nem kért segítséget, megépítette, majd amikor ide, Rétszilasra került, ezt a házat is a maga kedvére formálta.

– Hiszem, hogy akkor telnek jól az évek, ha aktívak vagyunk. S amíg bírom, csinálom. Sok gyümölcsöt szedünk, lekvárt, szörpöt főzünk házilag. A cseresznye, s a meggy bizony megdolgoztat, ezért találtam ki a meggymagozót. Ha jól körülnézünk, egy családi háznál mindig akadnak feleslegesnek tűnő dolgok, amiket évekig őrizgetünk. Így voltam egy forgótárcsás mosógéppel is, melyből végül meggymagozó készült. Egy-egy apró ötlettel könnyebbé tehetjük a házimunkát, s ezt meg is teszem. A lekvárt például üstben főzzük, most azon dolgozom, hogy a sűrű szirupot ne kézi erővel kelljen kevergetnünk, mert az igen megterhelő. Egy férfinak is szép feladat – tette hozzá Nagy Tibor, akiről párja, Rapold Ferencné elárulta, igazi ezermester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!