Hírek

2012.11.11. 07:01

Egyszerűen csak Teca akar maradni

Székesfehérvár - Határozott, de kedves hozzáállásával és tabut nem ismerő nyíltságával vett le szinte mindenkit a lábáról Fehérváron is a tavalyi Csillag születik vak énekese, Krizbai Teca.

Kocsis Noémi

A héten egy fehérvári középiskolában egy esélyegyenlőségi program közreműködőjeként járt Fehérváron Krizbai Teca. Bár a programban a jól hangzó tapasztalati szakértő titulussal jelölték meg, ezt kedvesen, de határozottan elhárítja magától. Tapasztalt lenne? Ő? Hiszen még csak 17 éves vagyok! - kuncogja. Magabiztossága azonban láthatólag nagyon is jót tesz a tévéfelvétellel megspékelt rendhagyó osztályfőnöki órán szégyellősen ücsörgőknek: lassan mindenki megnyílik a vak lány felé, aki semmilyen kérdést nem utasít el magától.

- Másodikos vagyok a monori József Attila Gimnáziumban, matek-fizika-kémia szakon. Bár a látás hiánya miatt nehezebben mennek, mint mondjuk a nyelvek, mégis szeretem. Az énekléssel kapcsolatos jövőbeli terveimet nem adtam fel, de most első a tanulás. Ha nagy leszek, énekes és zeneterapeuta is szeretnék lenni - a szüleimnek igazuk van, több lábon kell állni a mai világban...

Teca egy osztálytárssal, még általános iskolából "hozott" baráttal, Péterrel gyakorolja a nehezebb tárgyakat, ő segít neki a közlekedésben, eligazodásban is. A Csillag születik utáni fellépésdömping után valamivel csendesebb az élet, de a fellépések mellett a napi ezer facebookos bejelölés és a rengeteg levél, kérdés a saját oldalán még mindig rengeteg elfoglaltságot jelent Tecának, s ebben csak a rajongói sorokat lassan felolvasó számítógépe segít. Hogy kicsivel több ideje maradt, újra jár zongorázni és saját dalain dolgozik, hangszereli azokat. És igyekszik gondosabban ápolni a tehetségkutató ideje alatt ellaposodott ismerősi-baráti kapcsolatokat.

- Persze az igazi barátaimmal sosem szakadt meg a kapcsolat, ők tényleg ismernek engem. Ami most gondot okoz, az a jó szöveg írása, úgyhogy akár felhívásnak is fel lehet fogni, de szeretnék jó dalszövegeket kapni. Amiktől, ha behunyom a szemem, elindul valami legbelül. Örülök, hogy részt vehettem az esélyegyenlőségi programban, de nem akarok elszállni magamtól. Csak Teca szeretnék maradni....

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!