Hírek

2012.10.09. 18:01

Raliznak a legendák

Soponya - Csütörtökön kezdődik San Marino-ban a Rallylegend verseny, a 160 induló között ott lesz a Lévai Ferenc, Schweighardt Gábor duó.

Fejér Megyei Hírlap

- Tizedszer rendezik meg San Marino-ban ezt a  népünnepélyt,  aminek  a gerincét maga a verseny alkotja, de  számos olyan esemény is zajlik, ami egy igazi rali-rajongó számára hatalmas élménynek ígérkezik. Lesz   kiállítás, Lancia Delta Integrale felvonulás,  a VW Polo WRC hivatalos bemutatója Carlos Sainzzal a volán mögött.  A versenyen több  kategóriában, több mint 160 páros vág majd neki a nem túl hosszú, de annál technikásabb pályáknak. Kizárólag 2000 előtti autókkal lehet részt venni, de előnyben részesülnek azok,  amelyek egy-egy korszak meghatározó típusai voltak. Például   B  csoportos Audik, Lanciák,   Peugeot-ok,  Ford Escortok,  és Opel Asconák is. Legendás versenyzők is jelen lesznek:  Juha Kankkunen, Björn Waldegard, Markku Alen, Markko Martin, Jacky Ickx, és Carlos Sainz is indul. Mi egy Lada volánja mögött, ismét Schweighardt Gábor navigátorral rajtolunk el. Mivel a legendák versenyén  indulunk,  az  egykor legendás magyar cég, a MALÉV színeibe öltöztetjük az autót, annak a  gépnek a lajstrom jelével, amelyik utolsóként emelkedett el a kifutópálya betonjáról - mondta Lévai Ferenc, a Lada pilótája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!