Közönségtalálkozó a bronzérmes kosarasokkal

2024.05.23. 15:03

Vojvoda Dávid a játékosok által aláírt labdát adta át

Az Országalmánál találkoztak az Arconic-Alba Fehérvár a 2023-24-es idényben bronzérmes, férfi kosárlabdacsapatának tagjai a drukkerekkel.

Horog László

Vojvoda Dávid (balra) csapatkapitány nyújtja át a játékosok által aláírt meccslabdát Cser-Palkovics András polgármesternek

Fotó: szekesfehervar.hu

„Szépen összejöttünk. Nyilván nem annyian, mint amikor bajnoki aranyérmeket nyertünk, de nagy öröm, hogy ezúttal is sokan kíváncsiak a csapatra” – jegyezte meg Cser-Palkovics András polgármester, amikor a délutáni órákban tekintetével végigpásztázta a városháza előtti teret, majd a mikrofonhoz lépett. A játékosok által aláírt labdát Vojvoda Dávid nyújtotta át a város első emberének, aki röviden értékelte a szezont, miként később ezt megtette Alejandro Zubillaga vezetőedző és Simon Balázs ügyvezető is. Aztán kötetlen beszélgetésekre, a játékosok aláírásainak megszerzésére és közös fotók készítésére is volt lehetőség.

– Szép és izgalmas szezon végén vagyunk. Egy nagyon szerethető, jó csapatunk volt az idényben, hajtós, küzdős gárda, nagyon jó egyéniségekkel. A fiúk mindent megtettek, ami most bronzéremhez volt elegendő. Az érmet soha nem kell megmagyarázni, ezúttal sem, köszönöm mindenkinek az egész éves munkáját, küzdelmét. Sok örömet szereztetek a drukkereknek, akiknek szintén köszönöm a támogatását, valamint minden szponzornak és támogatónak, hogy ott voltak a csapat mellett – közölte a polgármester.

Simon Balázs, az Arconic-Alba Fehérvár ügyvezetője a csapat nevében kérte a drukkereket, a folytatásban is álljanak az együttes mellett.

– A fiúk komoly teljesítményt tettek le az asztalra, a szívünkben ez a produkció aranyat ér, azon dolgozunk a következő években is, hogy minimum ilyen eredményeket érjünk el, vagy még jobbat. Két éve ugyanitt találkoztunk akkor bronzérmesek voltunk, tavaly a második helyen zártunk. Nyilván arra készültünk, hogy ezúttal a legfényesebb érem kerül a nyakunkba, sajnos most nem jött össze.

A sportvezető következő bajnoki idény csapatáról nem árult el részleteket, de úgy fogalmazott, azon dolgoznak, hogy minél jobban együtt maradjon ez a gárda.

Alejandro Zubillaga vezetőedző is elégedetten beszélt az idényről. 

Az alapszakaszban a második helyet szerezte meg a csapat, másfél hónappal a rájátszás megkezdése előtt egyértelmű volt, hogy mi zárunk a második helyen a playoff megkezdése előtt. A negyeddöntő nem okozott gondot, azonban az elődöntőben nem a terveink szerint alakultak a dolgok.

Végül mindent beleadva megszereztük a bronzérmet, valamint ismét szerepelhetünk a nemzetközi porondon, ami szintén fontos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában