Hírek

2012.10.10. 18:52

Játszóteret teremtettek a szülők a Kodály-iskolában (galériával)

Székesfehérvár - Összedugták a fejüket a szülők és úgy gondolták: nem jó ez így. Legyen játszótér a gyerekeknek! És lett...

Fejér Megyei Hírlap

Manapság jobbára ahhoz vagyunk szokva, hogy sopánkodunk, jajgatunk:  erre se jut, meg arra se, pedig de jó lenne, ha... A Kodály Zoltán iskolába járó gyerekek szülei is úgy gondolták: de jó lenne ha - ám aztán ők ennél tovább is léptek, nem is kicsit.  Azt gondolták ki, jó lenne,  ha a suli udvarában biztonságos és szép környezetben, klassz játékok között fújhatnák ki magukból a gőzt a sok tanulás közepette megfáradt nebulók. A gondolatot tett is követte, mostanra pedig már  meg is valósult az elképzelés: egyetlen filllér támogatás nélkül, maguk adták össze a hangulatos, kicsinek és nagynak egyaránt örömet adó játszótérre valót.  A jószándék, az összefogás csodákra képes - az igazgató köszönte így  a gyerekek nevében az ajándékot a szülőknek. A példa talán még ragadós is lehet...

Az elsőstől a nagyobbacskákig mindenki talál itt magának felfrissülési lehetőséget, ahol kiszellőztetheti tananyagtól zsibongó kobakját. A labirintus, a mérleghinta, a csúszdás mászóka már most alapos igénybevételnek van kitéve.  A játszótér  különlegessége abban rejlik, tudjuk meg Kneifel Imrétől, az intézmény igazgatójától, hogy a városban egyedülálló módon,  egyetlen fillérnyi támogatás nélkül, a szülők adakozókedvének köszönhetően örvendeztethették meg tanulóikat a hangulatos gyerekparadicsommal.
-  Bár szűkösek a lehetőségek, a jószándék és a segítőkészség ilyen csodák megvalósítására képes - mutat körbe az igazgató.

Kossa Lilla verset mond, az ötödikesek kamarakórusa ismeretlen szerző madrigáljával és egy Szőnyi Erzsébet-dallal ajándékozza meg az egybegyűlteket. Cser-Palkovics András polgármester meghívottként van jelen, ő is csak méltatni tudja a kezdeményezést: 
- Ilyen jellegű összefogást még nem tapasztalhattunk a városban. Látható, hogy a szülők, a családok ezt az intézményt ténylegesen magukénak érzik. A város lett ettől értékesebb, és nem csak a játszóeszközök miatt. Remélem, máshol is követik majd a Kodály példáját  - mondja a polgármester, aki szeretné, hogy  az intézmény-felújításokat érintő pályázatoknál előnyben részesüljenek azok, akik hasonló közösségről tudnak beszámolni.

Szerzők: Hajnal Csilla, Kővári Gabriella

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!