Hírek

2012.10.09. 14:43

Fő utca felújítása: december közepére kiválaszthatják a díszburkolat kivitelezőjét

Székesfehérvár - Tíz érvényes ajánlat van a Fő utca díszburkolatának kiépítésére. A remények szerint legkésőbb december közepére kiderül, melyik cég végezheti el a munkát, amit jövő június végéig be kell fejezni.

Fejér Megyei Hírlap

A Fő utca felújítása két nagy fázisra bontható: a felszín alatti közművek felújítására, illetve a díszburkolat megépítésére. A vízvezetékek és a szennyvízcsatorna rekonstrukciója a nyáron elkészült, de mivel gyakorlatilag az egész Fő utca munkaterületté vált, az E-on is úgy döntött, felújítja a gáz- és villanyvezetékeket. Ennek tudható be, hogy az elmúlt hetekben több épületben is áram-, illetve gázszünet volt.

 Az ivóvíz- és szennyvízvezetékek rekonstrukciós munkája - a sikeres közbeszerzési pályázat eredményeként - a tervezettnél harmincmillió forinttal kevesebbe került és pótmunka többletköltség nélkül, határidőre lezárult, fehérvári cég végezte el - mondta Bóka Viktor, Székesfehérvár jegyzője.



 Az önkormányzat külön közbeszerzést írt ki az új díszburkolat és a díszvilágítás kiépítésére, ám a májusi határidőig csak egy pályázó adta be ajánlatát, ami hatvanmillió forinttal több volt az önkormányzat által becsült értéknél, ezért új pályázatot kellett kiírni. Bár az új közbeszerzés tartalma minimálisan különbözött az elsőtől, a közreműködő szervezet és az irányító hatóság csak jelentős csúszással hagyta jóvá, így csupán augusztus végén tudott megjelenni.
 - Túl vagyunk az úgynevezett részvételi szakaszon, az eljárás szabályosságát ilyenkor a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ellenőrzi, annak eredménye után a második szakasz a tényleges ajánlati árak megadásával legkésőbb december közepéig zárul. Ekkor derül ki, mely cég, konzorcium végzi a díszburkolat, a díszvilágítás és a csapadékvízelvezetés kiépítését. Reményeink szerint még az idén át tudjuk adni a munkaterületet a kivitelezőnek. A pályázatnak a támogatási szerződés szerint a pénzügyi elszámolással együtt 2013. november közepéig kell lezáródnia. A kivitelezési munkák tervezett befejezési ideje 2013. június 30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!