Hírek

2012.10.24. 16:02

A struccpolitika ellen - Újjáalakult a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Székesfehérvár - Az újjáalakult Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működése, az idősek helyzete is szóba került a szociális és gyermekvédelmi dolgozók szakmai konzultációs fórumán.

Fejér Megyei Hírlap

Mi sem bizonyítja jobban a téma fontosságát, mint az, hogy zsúfolásig megtelt a Hiemer-ház bálterme a konferencia alkalmából. Dienesné Fluck Györgyi szociális és idősügyi feladatköröket ellátó tanácsnok, majd Kincses Zsolt Dávid, a hivatal hatósági főosztályvezetője köszöntötte a résztvevőket, kérésére a nemrég elhunyt Dévényi Tiborra,  a humán szakbizottság szakértőjére emlékeztek a megjelentek.

A  nyitóelőadást Östör Annamária egészségügyi és spottanácsnok tartotta,  bemutatta az újjáalakult Kábítószerügyi Egyeztető Fórum   tevékenységét. A KEF célul tűzte ki egy egységes eljárásrend kialakítását, mert, mint Östör Annamária fogalmazott, sokszor  sokan nincsenek tisztában azzal, szülőként, pedagógusként mit tehetnek meg egy  kábítószerfogyasztási gyanú esetén. Pályázni is kívánnak, mégpedig egy nagyszabású konferenciasorozat megrendezése érdekében és szeretnének a 7-12 éves korosztályt segítő kiadványt is közkinccsé tenni. A  KEF jelen volt a Fehérvári Zenei Napokon és a Lelki Egészség Világnapján is. Szomorú tény ugyanakkor, hogy a kiküldött kérdőívre némelyik oktatási intézménytől az a válasz jött vissza: náluk nincs drogprobléma. Ez  struccpolitika - szögezte le a tanácsnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!