Hírek

2012.09.19. 16:16

Üdülőhelyek - Gárdony és Pákozd nyert

Fejér megye - Gárdony lett a legkedveltebb kirándulóhely a Fejér Megyei Hírlap és a Dunaújvárosi Hírlap versenyén a megkérdezettek értékelése szerint, míg Pákozd az olvasók szavazatai alapján a közönségdíjas település díját kapta.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Az emléklapokat,  az elismeréseket szerdán Kázmér Judit,  a Pannon Lapok Társaságának stratégiai ügyvezetője és Elekes András, a  Fejér Megyei Hírlap és a Dunaújvárosi Hírlap főszerkesztője adta át  a  nyertes települések vezetőinek az agárdi Csutora vendéglőben.  Erdei Péternének, Gárdony város alpolgármesterének és Takács Jánosnak, Pákozd község polgármesterének. Gárdony   egy  márványtáblát is kapott, amely a polgármesteri hivatal homlokzatán azt  hirdeti majd, hogy a város  2012-ben  a legkedveltebb kirándulóhely.


 Negyedik alkalommal hirdettük meg a Pannon Lapok  Társasága terjesztési területén a legkedveltebb kirándulóhely versenyt. Kázmér Judit hangsúlyozta, hogy  a   lapcsoport egyik legsikerültebb projektjéről van szó,  amelyben kézzelfogható módon  mutatkozik meg az olvasók interaktív közreműködése. A menedzsment számára az idegenforgalom kifejezetten fontos,  támogatandó és fejlesztendő terület, ezt szolgálja Utazó című mellékletünk is. A  tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy az olvasók kedvelik  ezt a témát.  A stratégiai igazgató  beszélt  a PLT néhány  további, jelentősebb projektjéről is, például az ugyancsak kedvelt szépségversenyről. Nagyszabású vállalkozás lesz  októberben   a digitális lap elindítása,  amelyre a megye hírei,  sok-sok fotó, sőt video  kerülhet fel. Több, mint  a  nyomtatott újság,  ám a számítások alapján nem kell tartani attól, hogy csökken a hagyományos újság olvasottsága.   A digitális  újság az önkormányzatok számára is sok előnyt  tartogathat.


Nyugati nagy lapok példája azt bizonyítja, hogy a digitális újság új előfizetéseket hozott,  tette hozzá Elekes András. A legkedveltebb  kirándulóhely  versenyre visszatérve elmondta, hogy  az akkor  már tíz éves veszprémi  példán felbuzdulva   fogott bele a két Fejér megyei napilap a versenybe. Az első évben Mór, a másodikban Sukoró, a harmadikban Rétimajor lett a nyertes, nem igazolódott be  az a várakozás tehát, hogy csak  a Velencei-tavi, vízparti települések  viszik el a pálmát. Gárdony mostani sikere azonban egyáltalán nem meglepő: annyi   fejlesztés, idegenforgalmi  beruházás történt az elmúlt időszakban, amit  a  turisták, az itt nyaralók is méltányoltak. Ezt igazolják a  kitöltött kérdőívek, amelyek egy ötös skálán 4,54-es eredményt mutattak.   
Pákozd közönségdíja pedig ugyancsak megérdemelt és megszolgált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!