Hírek

2012.09.13. 18:03

Tizenöt éves az IBM, a cég bővítéssel ünnepel

Székesfehérvár - Alapításának 15. évfordulóját bővítéssel ünnepli az IBM nemzetközi szolgáltató központja. Csak nyáron 180 új munkatárs csatlakozott a vállalathoz, az elmúlt két és fél évben közel 450 fővel növekedett a dolgozók létszáma.

Fejér Megyei Hírlap

A  Videoton Ipari Parkban dolgozó cégnél most közel 1400-an dolgoznak.  A szervezet az  IBM globális ügyfelei számára nyújt operációsrendszer-támogatással, adattárolás-, kezeléssel és a rendszerhálózatok távfelügyeletével kapcsolatos szolgáltatásokat.
 - Lezárult az IBM nemzetközi szolgáltató központjának 2010-ben megkezdett létszámbővítése Székesfehérváron. Az IBM Data Storage Systems az elmúlt két és fél évben folyamatosan fejlesztette az Európát és Észak-Amerikát kiszolgáló egység kapacitásait: közel 450 új munkatárs csatlakozott a vállalathoz ebben az időszakban,  ebből 180  a nyáron. A 15 évvel ezelőtt 15 emberrel alapított szolgáltató központ különleges helyet foglal el az IBM globális hálózatában: mindössze nyolc hasonló létesítmény működik az egész világon - mondta el Veres Zsolt, az IBM Magyarország vezérigazgatója. A szakember hozzátette: - A beruházást lezáró nyári munkaerő-felvételhez az IBM 370 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

 A létszámbővítés ünnepi lezárására a kormány és az önkormányzat képviselőit is meghívta a vállalat. Szijjártó Péter, a miniszterelnöki kabinet államtitkára kiemelte: a magyar kormány gazdaságpolitikájának középpontjában a munkahelyteremtés áll. 
- Stratégiai partnerként tekintünk azokra a külföldi tulajdonú vállalatokra, amelyek magyar embereknek adnak munkát és ezzel magyar családok megélhetését biztosítják. Kiszámítható, befektetésbarát gazdasági környezet kialakításával, a bürokratikus terhek csökkentésével, valamint az adórendszer egyszerűsítésével támogatjuk és ösztönözzük az újabb beruházásaikat - mondta.


 Az itt dolgozó magasan képzett munkatársak európai és észak-amerikai ügyfeleket szolgálnak ki. Munkájukhoz legalább két idegen nyelv ismerete szükséges, az angol mellett az olasz, spanyol, francia, portugál, lengyel, orosz, finn és a norvég a legfontosabb. Az IBM Magyarország az elmúlt 76 év alatt a hazai tudásalapú gazdaság egyik legnagyobb szereplőjévé és munkaadójává vált, a fehérvári bővítés újabb fontos állomás a vállalat regionális jelenlétének erősítésében. Az IBM mindössze nyolc hasonló központot üzemeltet az egész világon - hangzott el.

- A fehérvári önkormányzat mindent megtesz, hogy a hasonló cégeknek megfelelő kereteket alakítson ki - hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester. A hasonló fejlesztések támogatására az önkormányzat stratégiai célnak tartja a műszaki képzés helyi megerősítését, erről szól például a Veszprémi Egyetemmel közös fejlesztési elképzelés is, amely az előzetes felmérések alapján ilyen képzéseket hoz majd Székesfehérvárra. A város első embere emlékeztetett rá: az IBM a 2000-es évek elején egyszer - igaz, egy másik tevékenységgel - látványosan kivonult, de mára ismét a város és a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója, s a város egyik legnagyobb adófizetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!