Hírek

2012.09.11. 13:40

Sukoró-ügy - Jogerősen is felmentették Joav Blumot a közokirathamisítás vádja alól

Székesfehérvár - Másodfokon is felmentette kedden a Székesfehérvári Törvényszék Joav Blum izraeli-magyar állampolgárságú üzletembert a közokirathamisítás vádja alól.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

 Joav Blum  a Sukoróra tervezett King's City  projekt kapcsán  vált ismertté. A   telekcsere ügye  nem csak több  bírósági eljárást, de méretes politikai vihart is kavart.    A történet egyik mellékszála volt az  a büntetőeljárás, amelyet közokirathamisítás  miatt indítottak Blum, a befektetőcsoport  képviselője ellen.  A vád szerint  Blum 2008-ban megvásárolta  ugyan a  Sukoró, Kis utca 5. szám alatti ingatlant,  állandó  lakosként be is jelentkezett oda, de nem akart életvitelszerűen ott élni, megtévesztette az önkormányzat illetékeseit. Megvalósítva ezzel az intellektuális közokirat-hamisítás bűntettét. 

Blum  ezzel szemben azt mondta, megtetszett neki Sukoró, ott akart élni, fel akarta újítani a vásárolt házat,  de személyes okokból hosszabb időre  haza kellett utaznia Izraelbe. A  magyarul nem beszélő férfi  úgy hitte, a magyar jogszabályok szerint  cselekszik,  tévedésben volt tehát. Ennek alapján a fehérvári városi bíróság tavaly szeptember 14-én hozott  első fokú ítéletet, amelyben felmentette Joav Blumot.  A Székesfehérvári Törvényszék  Nyíri Zoltán  bíró vezette tanácsa  maradéktalanul  helyben hagyta  az elsőfokú ítéletet. Végzésében kimondta: a bűncselekmény formailag megvalósult ugyan, de tévedés folytán Blum nem büntethető.

További cikkek a sukorói kaszinóügyről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!