Hírek

2012.09.29. 16:36

Ötödször böndörödtek a Maroshegyen

Székesfehérvár - Árusokkal, alkalmi szakácsokkal, a színpadi produkciókat figyelő nézőkkel és sok-sok gyermekkel telt meg szombaton a Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti terület, ahol a hagyományoknak megfelelően ismét megrendezték a Maroshegyi Böndörödőt.

Kocsis Noémi

A szőlőinda kunkorodásáról elnevezett közösségi programon már reggel felsorakoztak a főzőverseny résztvevői bográcsaikkal, fakanalaikkal. Délre hirdették meg a látványos szekeres szüreti felvonulást, hiszen a Böndörödő erősen kötődik a szőlő betakarításához, a vásározók között is találtunk bortermelőt, akinek portékáját ugyancsak szívesen kóstolgatták a nézelődők.

 A legkisebbek szórakoztatásáról népi játékokkal gondoskodtak, de a kora délutáni kötélhúzás is népszerű volt, vagy negyven ember kapaszkodott a kötél egy-egy végébe. A művelődési ház előtt jópofa madárijesztők vártak zsűrizésre (mi a Picinyem nevűnek drukkoltunk.). A zenés produkciók mellett nagy hangsúlyt fektettek a szervezők a rendezvény családi jellegére, többféle verseny, kézműves lehetőség várta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!