Hírek

2012.09.20. 12:50

Miklós János művei londoni kiállításon

Úrhida - Néhány nap múlva Londonba utaznak Miklós János keramikus művei. Három helyszínen is bemutatják a munkákat, más magyar képzőművészek alkotásainak társaságában.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

A  nagy londoni "túra", vendégszereplés, az Atelier Art Gallery  bemutatkozik  Londonban.  Három helyszín, három nagy kiállítás, 12 művész, 150  válogatott mű - adja hírül a galéria, a honlapján is. Zádori Mónika  keramikus nyitja a  galériát a brit fővárosban, és  ehhez  rendezi a   tárlatokat.   Miklós János  keramikust, szobrászt  is ezért kereste meg.  A hangulatos úrhidai házában mesélte, hogy egy hétvégét töltött náluk Zádori Mónia néhány hónapja, és akkor említette a londoni galériát,  amelyben magyar alkotókat akar megismertetni az ottani közönséggel, vásárlókkal. Most pedig elérkezett az idő a kiállításokra.  

Kerámiákat, festményeket, szobrokat, fotókat  mutatnak  be.  Miklós János a raku mesterei címszó alatt szerepel Bercsényi Miklóssal, Kós Klárával, Kun Évával, Schéffer Annával, Somogyi Sándorral  és Zádori Mónikával.  Miklós János azonban hangsúlyozza, hogy nem  rakukat  mutat be Londonban.  Hanem  a  tarsolylemezekre hajazó munkáit, amiket ő szívesebben nevez a Magyar história sorozat darabjainak. Aranyfüst díszíti rajtuk a Honfoglalás kori minták alapján kitalált motívumokat.  Emellett kör alakú kerámiáit mutatja be,  továbbá válogatást a Pelikán Galériában  tavaly rendezett kiállításából és egy-két térplasztikát. Összesen húsz művet.

 Három festő - Berkes András, Győrfi András, Orbán Attila  - és  két fotós - Fuchs  Lehel, Pécsi Sándor - alkotásai is szerepelnek a kiállításokon. Az első tárlatnak a West Bank Gallery ad otthont, szeptember 2-átől 30-áig.  Megnyitja Pászthy Beáta, a Magyar  Kulturális Központ igazgatója. A másodikat  a Gallery 286-ban rendezik  október 1-jétől 7-éig.  A   harmadik  bemutató a Britannia Centre-ben lesz, október 8-ától 20-áig. 
Utána a galériába kerülnek a művek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!