Hírek

2012.09.20. 07:37

Mesés orgonajáték a sárkeresztúri templomban

Sárkeresztúr - Az orgonajáték sokakat csalogatott be vasárnap délután a református templomba, ahol Fekete Nándor adott koncertet.

Miskei Anita

Vasárnap délután Fekete Nándor orgonaművész hangversenyt adott a református templomban.  A művész még a nyáron kereste meg Szilágyi Dénes református lelkészt azzal az ajánlattal, hogy olyan templomokat látogat végig az országban, ahol nincs, vagy pedig használhatatlan állapotú az orgona. Így került sor erre a hangversenyre a településen.
Fekete Nándor iskolás korában ismerkedett meg a templomi orgonával,  tanulmányait ebben az irányba folytatta.  2007-ben diplomázott a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán. Sok rossz állapotú hangszerrel találkozott, így egy professzionális digitális orgonával próbálkozott. S ma már a világ legmodernebb digitális orgonájával koncertezik. A helyiek kíváncsiak voltak a művészre, aki  a templom felújítására is ajánlott fel adományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!