Hírek

2012.09.20. 15:37

Közel 100 munkahely jöhet létre, új gyárat indított az Emerson Fejérben

Székesfehérvár - Újabb gyárat indított el csütörtökön a Videoton Ipari Parkban az amerikai központú Emerson Process Management. Idén közel 100 munkahely jön létre a beruházás hatására.

Fejér Megyei Hírlap

Az Emerson Process Management Magyarország Kft. Fisher Valve üzletága 16 éve kezdte meg gyártási tevékenységét Székesfehérváron. Az olaj-, energetika- és vegyiparnak szabályozó szelepeket gyártó cég az elmúlt évek során folyamatoson fejlesztett és bővítette tevékenységét, így a székesfehérvári telephely létszáma mára már meghaladja az 550 főt.

 - Ma az Emerson Process Management egy újabb üzletága, a Valve Automation Business Unit (szelepautomatizálási üzletág) indított új gyárat Székesfehérváron. Az új gyárban a próbaüzemi termelés 2012 februárjában már elindult, a BETTIS márkanevű pneumatikus és hidraulikus szelepműködtető szerelvények gyártása történik, elsősorban európai, olaj- és energiaipari megrendelőink számára. Ez idáig a termékek az amerikai gyárból kerültek az európai megrendelőkhöz. Az új székesfehérvári gyár így központi szerepet tölt be az európai régióban -  mondta el Mátrai Ferenc ügyvezető igazgató.

Az új gyárban 6000 négyzetméter áll rendelkezésre a termeléshez. Szakmunkásokra, technikusokra, mérnökökre, minőségügyi-, logisztikai- és pénzügyi szakemberekre van szükség, e gyár indításával - az Emersonak már van egy másik üzeme az ipari parkban-  idén ötven új munkahelyet teremtett a cég, s a tervek szerint ez a létszám jövőre duplájára nő - hangzott el a megnyitón, ahol nagy számban voltak jelen az európai megrendelők képviselői és az Emerson Process Management cégcsoport helyi, regionális és globális vezetői is.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kiemelte: a nagy hozáadott értékű gyártás olyan magasan kvalifikált munkaerőt, szakmunkásokat és mérnököket igényel, amilyenek oktatására a város önkormányzata a Pannon Egyetemmel szövetkezik. Az önkormányzat mindet megtesz azért, hogy a hasonló fejlesztésekhez más területeken is megteremtse a feltételeket, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy Fehérvár nem más magyar városokkal, de az egész világgal versenyez a hasonló beruházásokért folyó versenyben - szögezte le.

- Reméljük - tette hozzá a polgármester -, hogy a hasonló beruházások hatására a szülők és a pályaválasztás előtt álló gyermekek racionális karrierterveket alakítanak ki, hiszen, mint az Emerson példája is mutatja, a műszaki területeken komoly perspektíva, tisztes jövedelem és biztos megélhetés vártja a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!