Hírek

2012.09.16. 06:04

Húszéves az Aba Napok

Aba – Egy évnyi szünet után idén ismét megrendezik az Aba Napok fesztivált. A rendezvényt pénteken még borús időben nyitották meg, de a fesztivál kedvelői már akkor gyülekeztek.

Miskei Anita

Nem csoda, hiszen az Aba Napokat 1992-ben rendezték meg első alkalommal, akkor határozták el, ez a rendezvény több lehet egy kis közösség falunapjánál. Mások számára is nyitottá tették a rendezvényt, s az elmúlt években már épp oly népszerűvé vált, mint a Sziget, vagy a zamárdi Balaton Sound. Az ország minden részéről érkeztek ezúttal is fesztiválozók, akik a Fejér megyei községbe már ismerős vendégekként tértek vissza.

A település polgármestere, Kossa Lajos elmondta, ez egy nehéz év után a községnek egyfajta ünnep. Olyan pillanat, ahol végre kikapcsolódhatnak, az átélt nehézségeket elfeledhetik. Ezúttal is, mint az elmúlt húsz évben mindig, összefogás jellemezte a programokat.

Szombaton pezsgett az élet, a "Szomszédolásban", s az Ízek utcájában a helyiek is kivették munkarészüket. De a szervezésben, koordinálásban is segédkeztek. A három napos fesztivál szombati napján már nagy tömegeket fogadtak a településen, mintha nem is lett volna egy év szünet. Az sem szegte a látogatók kedvét, hogy ezúttal kora ősszel rendezték meg a programot, míg korábban a nyári hónapokban tartották a koncertekkel, hagyományőrző bemutatókkal színesített Aba Napokat. A jubileumi, húszéves rendezvényen nagy hangsúlyt fektettek az a gyerekek és a fiatalok bevonására, hiszen az ősök tisztelete, az értékek ápolása mellett a fiatalabb generációval való kapcsolat erősítése is elsődlegese szempont volt.

Szombaton végül a játszóház, a közös ebéd és a koncertek voltak a legnépszerűbbek. A kellemes időben sokan voltak kíváncsiak a veteránok és a franciák kultikus járgányainak a "kacsák" felvonulására is.

Vasárnap is folytatódnak a programok, lesz ünnepi felvonulás, fúvósok koncerteznek, kiállításokat rendeznek, s a sportok kedvelői is szurkolhatnak a bajnoki mérkőzéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!