Hírek

2012.09.14. 13:17

Elrendelték a fehérvári fűtőerőmű felszámolását (frissítve)

Amint az várható volt, elrendelte a Fejér Megyei Bíróság a több száz millió forintos tartozást felhalmozó Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. felszámolását. Az erről szóló, szeptember 3-án kelt, mostanra jogerőre emelkedett végzés pénteken jelent meg a Cégközlönyben.

Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvár önkormányzata a fűtőerőmű felszámolása kapcsán az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz.

Nincsenek veszélyben a fehérvári fogyasztók, azaz a Fűtőerőmű Kft. ellen indított felszámolási eljárás nem befolyásolja a távfűtés és melegvíz-szolgáltatást a városban – erősítette meg Székesfehérvár Önkormányzata. Mint írják, az eset sajnálatos, ám az elmúlt hónapok történéseinek ismeretében nem ért senkit váratlanul.

A magántulajdonosok irányítása alatt álló Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. működési nehézségei miatt kezdeményezte az önkormányzat, hogy a szolgáltatót stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánítsák. A város most köszönetet mond a kormánynak, hogy ezt megtette, hiszen ez a döntés garantálja azt, hogy a felszámolási eljárás idején is folyamatos legyen a fehérvári háztartások ellátása.

A jogszabályok szerint a felszámolási eljárás során állami felszámoló kerül kijelölésre, akinek törvényi kötelezettsége, hogy a felszámolási eljárás lefolytatása alatt is gondoskodjon a hőtermelő berendezések üzemszerű működésének fenntartásáról, valamint a hőtermelést biztosító szakemberek további alkalmazásáról.

Székesfehérvár önkormányzata számára a legfontosabb a távfűtés és a meleg víz biztosítása. Több mint húszezer lakást szolgál ki a fűtőerőmű, az itt élő fehérvári családoknak természetesen a felszámolási eljárás alatt is zavartalanul biztosított lesz a távhő- és melegvíz-szolgáltatás – zárul a közlemény.

Korábbi cikkeink a témában itt, itt és itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!