Hírek

2012.09.14. 17:20

Egy fél évszázad a földmérésért

Székesfehérvár - A fél évszázada működő geoinformatikai kar tiszteletére kihelyezett kari tanácsülést tartott a Nyugat-magyarországi Egyetem.

Fejér Megyei Hírlap

- 1972 óta többezer kiváló mérnököt, geodétát adott az országnak, sőt a világnak is a fehérvári geoinformatikai kar - emelte ki köszöntő beszédében Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke a Szent István Művelődési Ház zsúfolásig telt dísztermében. Az ünnepséget a péntek esti szakestély koronázta meg, szombaton szakmai konferenciával folytatódik a program. 

- Legyen az eszköz szintező léc, vagy föld körül keringő műhold, ahhoz, hogy a helyzetünket meghatározzuk, a geoinformatikai karon végzettek munkája nélkülözhetetlen az életünkhöz. Ennek fényében a város megalapozottan bízik a kar jelenében és jövőjében Székesfehérváron  - ezekkel a szavakkal köszöntötte Brájer Éva alpolgármester az ünneplő kari tanácsot, miután Neményi Miklós, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektorhelyettese szólt az egybegyűltekhez. Az ünnepség végén Mélykúti Gábor,  a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának dékánja adta át a Geo-Emlékérmeket és emléklapokat, hogy aztán este szakestéllyel folytatódjon az ünnep.

Az 1962-ben indult Felsőfokú Földmérési Technikumban negyvenen kezdték meg tanulmányaikat, ma az egyetemi karra közel hatszázan járnak, és  doktori iskola is működik a karon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!