Hírek

2012.09.14. 17:07

Droghálózatra csaptak le Fejérben - Előzetes a négy terjesztőnek (videóval)

Fejér megye – Nagyszabású akció keretében fogtak el négy kábítószer-terjesztőt és tizenegy drogfogyasztót a megyében. A házkutatások során többféle anyag került elő, a gyanúsítottak fiatalok, egy fiatalkorú. A négy terjesztő pénteken előzetesbe került.

feol.hu

A négy őrizetbe vett  fiatalt azzal gyanúsítják, hogy a kábítószerrel való visszaélést kereskedéssel követtek el. Mindannyiuk előzetes - 30 napra szóló  - letartóztatásáról  pénteken döntött a  városi bíróság -  tájékoztatta lapunkat dr. Lackóné dr. Tóth Beatrix, a  fehérvári törvényszék sajtótitkára. A döntés egy esetben jogerős, hárman fellebbeztek, de ők  sem kerültek szabadlábra.  A gyanúsítottakat a  bírósági meghallgatáson  egymástól elkülönítették. Egyikőjük meghatalmazott védőjétől, dr. Stein Barnabástól megtudtuk: védence nem tett vallomást. A gyanúsítottal korlátozás nélkül tarthatja a kapcsolatot, ám  ő is csak   a nyomozás lezárását követő iratismertetéskor tájékozódhat  a gyanút alatámasztó  bizonyítékokról. Egy másik gyanúsított meghatalmazott ügyvédje, dr. Berzeviczy Gábor  elmondta: védence büntetlen előéletű. Az egyik fiatalember édesanyja ott ült a bíróság folyosóján. Jó ideig tartotta magát, amikor azonban meglátta megbilincselt kezű fiát, eleredtek a könnyei...

OLDALTÖRÉS: Droghálózatra csaptak le Fejérben - Négyen őrizetben vannak

Droghálózatra csaptak le Fejérben - Négyen őrizetben vannak

Droghálózatra csaptak le Fejérben - Négyen őrizetben vannak

Droghálózatra csaptak le Fejérben - Négyen őrizetben vannak

Négy kábítószer-terjesztő és tizenegy drogfogyasztó került rendőrkézre Fejérben. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, valamint az Akció Alosztály kommandósai, illetve a Készenléti Rendőrség győri bevetési egységei szeptember 12-én, egyszerre egy időben összesen tizenkilenc helyen tartottak házkutatást. Az akcióban összesen 68 rendőr vett részt – tájékoztatott csütörtökön este a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.A nagyszabású akció szerda hajnalban vette kezdetét. A megyei nyomozók a főkapitányság Akció Alosztály kommandósaival, valamint a Készenléti Rendőrség három győri bevetési egységével kiegészülve tartottak házkutatást több fehérvári címen, valamint több megyeszékhely környéki kisebb településen, ahol elfogásokra is sor került. Mindegyik személyt lakásán, illetve tartózkodási helyén fogták el a rendőrök két férfi kivételével. Egyikük rajtaütése egy helyi sörözőben történt meg, míg a másiké munkahelyén.

A házkutatások során a rendőrök bevetették „TIGI”-t, a főkapitányság két és fél éves, holland juhász kábítószer-kereső kan kutyáját. Köszönhetően az ő segítségének is, különböző kábítószergyanús anyagokat találtak és foglaltak le a rendőrök, így gombát, port, szárított növényi törmeléket, de még élő növénytöveket is. Ezen kívül a lefoglalási jegyzőkönyvekben szerepel még készpénz, illetve valuta is.           

A nyomozók a lefoglalt kábítószergyanús anyagok mindegyikét szakértőnek küldték meg. Az ottani vizsgálatokat követően derül ki pontosan, hogy azoknak mekkora a mennyisége és a hatóanyagtartalma.  

A tízórás akció keretében a rendőrök összesen 15 személyt fogtak el, és állítottak elő a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, akik mindegyikét először mintavételre vitték, majd ezt követően hallgatták ki őket gyanúsítottként. Kilenc férfit és két nőt kábítószer-fogyasztással, míg négy férfit kábítószer-terjesztéssel gyanúsítottak meg a nyomozók. Az elfogott személyek mindegyike fiatal, de csak egyikük 18 év alatti.

A 24 és a 22 éves fehérvári, valamint a 25 éves bodajki és a 20 éves sárszentmihályi drogterjesztőket kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették. A négy férfi közül kettőt a rendőrök már korábbról ismertek, tekintve, hogy mindketten büntetett előéletűek és jelenleg is több büntetőeljárás folyik velük szemben. A főkapitányság kezdeményezte mindegyikük előzetes letartóztatását, amivel kapcsolatos bírósági meghallgatásra már holnap délelőtt sor kerülhet.         

A Fejér megyei nyomozók a megindított büntetőeljárás során vizsgálják azt is, hogy a most elfogott fiatalokon kívül a kábítószer-terjesztők másokkal is kapcsolatban álltak-e, illetve ők kitől szerezték be a drogot. Így nem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre a jövőben bővülni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!