Hírek

2012.09.26. 15:48

ARAK: az aktívak aktiválása

Székesfehérvár - Az ARAK atlétáinak a csapata mindig új dolgokkal rukkol elő. Tavalyi akciójukat, az ARAK Aktív nevűt Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke példaértékűnek minősítette.

Silye Sándor

Egy éve  az iskolákban az osztályok csapatai játszottak atlétikát, majd a sulik legjobbjai mérték össze ügyességüket. Most újabb akciót rendeznek az utánpótlásért. 
 
Az ARAK Aktiváló-nak az a lényege, hogy a gyerekek az atlétikai pályán találkozzanak, és az atlétika különböző számaiban virtuskodjanak. Mint azt Tölgyesi Előd, a szakosztály vezetője elmondta, az iskolákban meghirdették a versengés, a próba lehetőségét, a tervek szerint három havonta rendeznek megmozdulásokat, és az érdeklődő ifjak ezeken játszva atletizálhatnak. Ahogy egy éve az alsó tagozatosok esetében volt, most is az a lényeg,   hogy az ötödikes, hatodikos ifjak velük maradjanak, és az edzők felkészítsék őket az igazi versenyekre. A  találkozókon a jobb hangulat érdekében csapatokba osztva versenyeznek majd egymással a résztvevők. Az első alkalom pénteken, 15 órától lesz a Sóstói Stadion atlétikai pályáján. Az előzetes információk szerint 40-50 gyerek lesz ott. Legyenek többen, hiszen a cél az, hogy mindenki élményekkel gazdagabban térjen haza, és várja az újabb találkozás lehetőségét. Apró emléktárgyakkal is megerősítik az emlékezést az első atlétikai sikerre...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!