Hírek

2012.08.28. 17:47

Videoton FC-Trabzonspor - Az év lehetősége előtt a csapat

Székesfehérvár - Sokan várják már izgalommal a csütörtök estét, a Videoton FC-Trabzonspor Európa Liga visszavágó labdarúgó mérkőzést. Hazai siker esetén a Vidi a csoportküzdelmek részese.

Silye Sándor

A megyeszékhely legnagyobb labdarúgó sikere az emlékezetes UEFA Kupa menetelés volt, amikor a csapat a döntőig jutott. Akkor a Real Madrid itt 3-0-ra, Madridban a Videoton 1-0-ra győzött, és bár a serleget a Madrid otthon tartotta, de a fehérváriak így is óriási tettet hajtottak végre.
- Gyerekként több meccsen is ott voltam. Emlékszem, a Partizan ellen 5-0-ra megnyert csatára mentünk, amikor jött a szerb szurkolók busza. Mutatták nekünk a hármas számot  - annyit kapunk. Kettőt és az irányt tévesztették csak el... - emlékezett  Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a gyermekkorra a stadionban rendezett mai sajtótájékoztatón.
Ott volt még  Tassy Márk, a klub ügyvezetője, Sándor György csapatkapitány is.



A polgármester szerint lehet hangzatos szavakat használni,  hogy a csütörtöki lesz az év mérkőzése, ám ő azt fejtegette: az év lehetősége előtt állnak. Lehetőség ez a csapatnak, a játékosoknak, a városnak, a magyar labadrúgásnak! Utóbbival (és a többivel) egyetértett az ügyvezető is, mert a csoportkörbe kerülés miatt  a következő kupaévben a magyarok jobb helyzetben lesznek a selejtező körben, mint volt ez a Debrecen BL-sikere után. Az, hogy Európa élcsapatai ellen léphetnek pályára, motiváció lesz a labdarúgók számára csütörtök este, de később az edzéseken is.    A továbblépés jó  a városnak, mert  a sport marketing értéke jelentős. Mindnyájan kérték, sokan  jöjjenek a mérkőzésre buzdítani a csapatot, érkezik kétezer török is,  a telt ház és a hangulat  sokat jelenthet. Tassy Márk elmondta: két nappal a meccs előtt már eladtak 7500 jegyet, hívnak mindenkit a városból, a város környékéről, legyenek együtt részesei a csodálatosnak igérkező estének! A csapat kapitánya kijelentette: minden nemzetközi meccset nagyon vártak, de a csütörtökit különösen! Tudják: lesznek nehéz pillanataik, és ezekben sokat segíthetnek a remek  szurkolók.  Biztos benne, mindenki átérzi e 90 perc fontosságát.

Tassy Márk kedves sztorival fejezte be a tájékoztatót:
- Az első mérkőzésen a török vezetők, szurkolók nagyon  előzékenyek, igazán jó házigazdák  voltak. Azt kérem, viszonozzuk ezt mi is. Jó volt hallani a hírt: a székesfehérvári futball barátok szállással  segítik, várják  a  törököket!
Attól nem kell félni, hogy a vendégség 150 évig tart...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!