Hírek

2012.08.10. 05:45

Melóznak a kosarasok

Székesfehérvár - Hivatalosan hétfőn kezdődik az Albacomp Fehérvár felkészülése, Braniszlav Dzunics vezetőedző már hetek óta foglalkozik a csapattal. A tréner számítana a megműtött Kellere.

Fejér Megyei Hírlap

Hétfőn,  a  kora délelőtti futással hivalosan is elkezdődik az Albacomp Fehérvár NB I-es kosárlabda-csapatának a felkészülése a következő bajnoki szezonra, ám a játékosok zöme így sem volt tétlen, hiszen a Braniszlav Dzunics vezetőedző által tartott nyári edzéseken sokan megjelentek.
- Csak júliusban pihentek a fiúk, hiszen júniusban, és most augusztus elejétől  is edzettünk a fiatal játékosokkal, illetve Medve Mátéval és Lekli Józseffel, a csapat újoncaival. Ez egyfajta ráhangolódás volt a hétfőn kezdődő, ám már  komolyabb munkára - mondta a  vezetőedző. - Azért is gyakoroltunk  előzetesen, mert nem szerettük volna, hogy azonnal a sokkal keményebb melónak tegyük ki a játékosokat.

 
- Hétfőn hivatalosan is elkezdik, de a válogatott Szabó és Hollis még nem lesz itt.

- Ahogy tudom, Hollis a szerződése szerint szeptember elején érkezik vissza, Szabó a válogatott programja után, szeptember közepén csatlakozik hozzánk, viszont Bódi Ferenc hétfőtől már itt lesz.

Szabó beépítése a csapatba időigényes feladat lesz.

- Igen, hiszen ő is az egyik új igazolásunk, de miután egész nyáron a válogatottnál dolgozott, ezért azt gondolom, hogy nem lesz különösebb probléma majd beépíteni őt a csapatba.

- Mi a véleménye, kell még erősítés, s ha igen, milyen poszton?

- Igen, mert ha lehet így mondani, akkor jelenleg különböző okok miatt még csonka csapat vagyunk, s ilyen állapotban kezdjük a felkészülést. Elsősorban az foglalkoztat, hogy mi lesz Keller Ákossal, hiszen leginkább vele szeretnénk megállapodni, s ennek függvényében tudnánk tovább lépni. Amennyiben sikerülne, akkor tudjuk, hogy milyen irányba menjünk tovább. Minden Keller döntésén múlik.


Ami a játékost - akinek a szerződése lejárt Fehérváron, ám Dzunics érezhetően ragaszkodik hozzá - illeti, porcsérülése miatt ott kellett hagynia a válogatottat, s szerdán délután a fehérvári Szent György kórház  már-már európai hírű  sportsebészetén Abkarovits Géza artroszkópos eljárással megműtötte a jobb térdét. Kellert már az otthonában értük el.
 - Sikerült a beavatkozás, s bár nem volt olyan egetrengető nagy műtét, de ezúton is megköszönöm Abkarovits Gézának. Jó a közérzetem, csak a seb fáj egy kissé a varratoknál, ám nem vészes. Ami a további pályafutásomat illeti, tudom, hogy Braniszlav Dzunics szeretné, ha itt folytatnám a játékot, de most csak a gyógyulásommal foglalkozom. Három hét múlva elkezdhetem az edzéseket, addig bőven van időm, hogy ebben a kérdésben döntsek - felelte érdeklődésemre Keller Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!