Hírek

2012.08.27. 17:03

Döntések a fehérvári közgyűlésről: iskolatej, városrehabilitáció

Székesfehérvár - A közbeszerzés alapján a tavalyinál olcsóbban szállítja majd az iskolatejet a nyertes cég a város iskoláiba. Döntöttek a városrehabilitációs pályázat beadásáról is.

Fejér Megyei Hírlap

A zárt ülést követően Cser-Palkovics András polgármester elmondta, kiválasztották azt a céget, amely a város 4137 kisdiákjának iskolatejjel történő ellátását biztosítja az önkormányzat anyagi támogatásával. Így a gyermekek naponta legalább egyszer isznak jó minőségű, Székesfehérváron készült tejet, amelynek egészségre gyakorolt hatását nem kell hangsúlyozni. A polgármester  hozzátette, bruttó 12 millió forintért vállalta a cég december 31-ig a tej napi leszállítását, ami kedvezőbb ár a tavalyinál, így a város kasszáját is kevésbé terheli meg.

A nyílt ülésen a Fejérvíz Zrt-vel, pontosabban annak részvényeivel kapcsolatban is döntés született: a parlamenti döntések alapján közszolgáltató állami és önkormányzati tulajdonban lehet csak, ám a Fejérvíz Zrt. részvénycsomagjában volt egy olyan rész, ami egy alapítvány tulajdonában volt. Ezt a 9,6 millió forintos részvényt most bevonták, s ezt követően a Fejérvíz Zrt. értékesíteni kívánja. Lapunk kérdésére, miszerint él-e a város a vásárlás lehetőségével,  Cser-Palkovics András annyit mondott, bízik benne, hogy erre lesz lehetőség.


Székesfehérvár  még 2008-ban fogadta el az úgynevezett integrált városfejlesztési stratégiát, amely kijelöli a főbb városrehabilitációs programokat. A stratégia egyik eleme a szociálisan rászoruló területek segítése:  társadalmi-könyezeti mutatók elemzését követően nevesítették a Szárazrét városrészt, mint szociális célú rehabilitációs akcióterület. 2011-ben egyszer már beadta az önkormányzat az erről szóló kiírásra a pályázatát, de aztán nem hirdettek eredményt. A közelmúltban aztán újra kiírta a minisztérium a pályázatot, ám a jelentkezésre igen szűk határidőt szabtak, ezért is kellett most gyorsan összehívni a rendkívüli közgyűlést. Mint Szigli István, a terület önkormányzati képviselője a mai közgyűlésen kiemelte, 1,2 milliárdos fejlesztés, rehabilitáció valósulhat meg Szárazréten, ha nyer a pályázat. Ebből az összegből többek között felújítják az óvodát, közösségi térrel bővítik a szárazréti iskolát, a Mura utcában új játszótér épül, s lesz egy pihenő- és játszópark a szociális otthon és az óvoda között. Mindezeken kívül megújul a Bodrogi, a Száva és a Dráva utca, és a Fatimai Boldogasszony plébánia és templom  felújítására is lehetőség nyílik. A tervek szerint térfigyelő kamerarendszert is megvalósítanának, ha nyer a pályázat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!