Hírek

2012.08.28. 04:29

Árharc: chip kell a kutyába, de mennyibe kerül?

Székesfehérvár - A chipet pillanatok alatt beültetik, az azt követő regisztráció az állatorvosnak 10 perces feladat. Bár a törvény a műveletért elkérhető összeget is meghatározza, mégsem találtunk olyan helyet, ahol 3700 forintért elvégeznék.

Silye Sándor

A chip-es azonosító már kötelező a 4 hónaposnál idősebb kutyákban, amiről a tulajdonosok tudnak is. Arról azonban kevesen értesültek, hogy a törvény a beültetés és a regisztráció árát is törvényben szabályozza, s meghatározza az érte elkérhető maximális összeget: az azonosító és a beültetés ára maximum 3500 forint, a regisztráció díja pedig nem lehet több 200 forintnál. Ennek ellenére az általunk megkérdezett  megyei állatorvosi rendelők egyikében sem 3700 forintos összeget adtak meg a chipbeültetés és regisztráció díjára. Pedig érdeklődtünk bicskei, sárbogárdi, dunaújvárosi, gárdonyi és székesfehérvári rendelőkben is, ám mindenhol ennél jóval magasabb összeget, minimum 5 ezer, de nem ritkán 6 ezer forintot is elkérnek a műveletért. A magyarázat pedig az, hogy a regisztráció díja ilyen magas. Egyetlen helyen jelölték csak meg a magasabb ár okát a beültetéshez kapcsolódó vizsgálati díj hozzácsatolásában, amely elméletileg kell a beavatkozás elvégzésekor. Az ár sokaknak túl magas, s már most több kutya kerül ezért  menhelyre - árulta el Molnár Tamásné, az Alpha Segítő Kéz Alapítvány titkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!