Hírek

2012.08.28. 05:28

A Videoton FC a terv szerint halad előre

Székesfehérvár - Csütörtökön fontos mérkőzés vár a Videoton FC labdarúgóira. Ha bármilyen különbséggel nyernek a török Trabzonspor elleni visszavágón, az Európa Liga csoportkörébe jutnak.

Silye Sándor

A csapat múlt csütörtökön Törökországban gól nélküli döntetlent ért el riválisa rettegett otthonában. Ez azt jelenti, ha itthon győznek, a magyar csapatok közül a legmesszebbre jutnak a 2012/2013-as nemzetközi kupasorozatban. De persze nyerniük kell, mert a 0-0 a büntetőrúgások rizikóját jelentené, amíg bármilyen különbségű döntetlen esetén a törökök jutnak tovább. Szép, nagy és nehéz feladat! De ez a csapat képes megfelelni a legnagyobb kihívásnak is!

Garancsi   Istvánnal,  a Videoton FC tulajdonosával azzal kezdtük beszélgetésünket, hogy a hármasugrásuk második esztendejében már egy álomküszöb határára léptek...
-  Az eredeti tervünk is az volt, hogy a második esztendőben eljussunk a csoportkörbe valamelyik nemzetközi kupában. Megmondtuk:  az első év az építkezésé,  nem feltétlen cél a bajnokság megnyerése, de a minél jobb helytállás az   igen. A  Videoton az eddigi legtöbb pontját szerezte, mégsem állhatott a dobogó tetejére. Idén a bajnoki címért versenyben akarunk lenni,  a nemzetközi mezőnyben a csoportküzdelemig kell jutni -  mondta.

- Ismerve a labdarúgás világát, ez nagy ugrás...

- Amikor tavaly nyáron Paulo Sousával szerződtünk, jó tervet állítottunk össze. Az elmúlt hónapokban minden úgy történt, ahogy gondoltuk. Igaz, az edzőt sok támadás érte a mögöttünk hagyott időben, de ezt is túléltük. Azoktól a játékosoktól, akik nem illettek a képbe, vagy nem akartak úgy harcolni, ahogy ez várható volt, elbúcsúztunk, így csak a munkára tudtunk koncentrálni tavasszal. Az, hogy ma a legjobb játékosállománnyal rendelkezünk, közös munkánk eredménye. A Haladás elleni meccsen nyolc 23 éves, vagy akörüli labdarúgó alkotta a csapatunkat. Adott a jó közösség, amelyik él, hal a klubért, az edzőért, és végzi azt a munkát, amely szükséges a célba érés érdekében. Örömteli, hogy amikor a meccs előtt Paulo kijött a kispadhoz, a nézők megtapsolták. Ez nem volt meglepő, ismerve az eddigi kupamenetelésünket. Valljuk: mindig a következő hegyet kell megmászni, ez a hegy pedig a csütörtöki mérkőzés lesz...

Tóth Balázs az említett Haladás elleni meccsen erőtől duzzadó, önbizalommal teli játékot mutatott be, láthatóan nagyon élvezte azt, amit tett.

-  Tényleg jó nap, jó meccs volt. Éreztem a csapaton: van önbizalmunk, jót tett, hogy lehűlt a levegő, és eső is volt.
 
- Paulo Sousa megtalálta az ön helyét a csapatban?

- Igen, és nem csak az enyémet. Mindenki azt teheti amit szeret, amit a legjobban tud.

- Csütörtökön előny lesz a fogadónál?

- Nagyon jó meccset játszottunk Törökországban, fegyelmezett játékkal. Ez a fegyelmezettség lesz a kulcs csütörtökön is. Agresszív, szervezett labdarúgással sikeresek lehetünk. A szervezett védekezés az alapja a csütörtöki csatának, fejetlenül nem ugorhatunk az ellenfélnek. Az is sokat segítene, ha tele lenne a Sóstói Stadion, a szurkolók nagyon nagy erőt és motivációt adnak, azt pedig mondani sem kell, hogy a legfontosabb meccsünk lesz a csütörtöki.

- Az ön pályafutásának nagy sikere lesz a győzelem?

- A legnagyobb! A Genttel nem jutottunk el a csoportkörig, most dupla öröm lenne a győzelem, mert azt a nevelő egyesületemmel érhetem el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!