Hírek

2012.08.17. 20:45

A járatok így maradnak, de a változtatás kell

Székesfehérvár – Rövidebb ülésen döntöttek a kérdéses napirendi pontokban a pénteki városi közgyűlésen a városatyák.

Klecska Ernő

A közösségi közlekedés átreformálásában fontos tudni, hogy a szolgáltatóval kötött szerződés felmondása bizony érvényben van, tehát kompromisszumos megoldás hiányában szeptember elsejével igencsak bizonytalanná válhatna, egyáltalán elindulna-e egyetlen busz is Fehérváron.

Ám a közgyűlés úgy döntött, egyelőre marad a jelenlegi hálózat és menetrend – azzal a kitétellel, hogy az átszervezés bár az idén nem valósul meg, de hosszú távon nem elodázható, további veszteséget ugyanis a város képtelen lesz maga előtt görgetni. Így is évi 60 millióval könnyíti meg a helyi büdzsét – tíz éven keresztül –, hogy a közösségi közlekedés veszteséges volt az elmúlt években a királyok városában.

A közlekedés legtöbb hozzászólást generáló megtárgyalása mellett a péntek reggeli közgyűlésen döntés született arról is, hogy ne ősztől, hanem a jövő évtől emelkedjenek a jégcsarnok belépti díjai. Fontos napirendi pont volt a Vidámpark ügye: mindenképpen turisztikai jellegűnek kell lennie a hasznosításnak, városrehabilitációs pályázatként kevesebb eséllyel nyerne – hangzott el. A jelenleg Koronás park elnevezésű projekt az 1,8 hektáros területet több funkcióval, élményelemekkel, a felnőttek, gyerekek, turisták számára egyaránt vonzó látványosságokkal látná el. A becsült 283 milliós beruházásban a parkhoz kapcsolódna a csónakázó tó és a Rózsaliget is.

A testület újabb öt éves megbízással döntött a 3., és 7. számú bölcsőde, valamint az Árpád úti óvoda vezetőinek kinevezéséről is. Az elsőt Pajor Istvánné, a másodikat Vargáné Keresztes Valéria, az óvodát Neubauer Jánosné vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!