Hírek

2012.07.01. 19:21

Tizenkét szavazattal nyert a Fidesz jelöltje Dunaújvárosban

Dunaújváros - A 7. választókörzetben rendezett időközi választáson Nagy Zoltánné (Fidesz) végzett az első helyen. A hét jelöltre összesen a választópolgárok 20,73 százaléka adta le szavazatát.

Pekarek János

Íme, a teljes eredménylista: a 7. körzetben rendezett időközi önkormányzati képviselőválasztáson a leadott 835 érvényes szavazatból 295-öt kapott Nagy Zoltánné (Fidesz). Magyar András (MSZP) 283 szavazattal lett második. Harmadik helyen végzett Kozma Erzsébet (független) 110 szavazattal. Negyedik Csóka Bernát (Jobbik) 56 vokssal. Ötödik helyen végzett Czuczor Zsolt (Demokratikus Koalíció) 41 szavazattal. Hatodik Szilágyi Miklós (független) 36 szavazattal. Gergely Ákos (LMP) 14 szavazatot kapott.

A választáson a 4028 választásra jogosult polgár 20,73 százaléka vett részt. Ez közelítően annyi, mint a május 13-án, a 10. számú szavazókörzetben rendezett időközi önkormányzati képviselői választás részvételi aránya: 19,82 százalék. Akkor ott Hingyi László (Fidesz) győzött, nagy fölénnyel megelőzve a szocialista Gombos Györgyöt.

A 7. választókörzetben tizenkét szavazat döntött az első helyről. A képviselői mandátumról azonban csak július 3-án, szerdán délután 16 órakor mondhatják ki leghamarabb a döntő szót: a jog szerint ugyanis addig van lehetőség jogorvoslati kérelem benyújtására a helyi választási bizottsághoz. Ha nincs fellebbezés, a legközelebbi közgyűlésen Nagy Zoltánné leteheti a képviselői esküt. Ismét: ugyanis 2006 és 2010 között már volt képviselő a helyi közgyűlésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!