Hírek

2012.07.11. 20:31

Reszkess Slovan, megy a Vidi!

Székesfehérvár - A Sóstói Stadion adott otthont a labdarúgó Szuperkupa idei döntőjének, ahol a bajnok és Magyar Kupa-győztes Debrecen a bajnoki ezüstérmes, a tavalyi Szuperkupa-győztes Videotonnal játszott a díszes serlegért. Az idei első tétmérkőzésén a fehérvári piros-kékek megvédték címüket.

Fejér Megyei Hírlap

Vajon mit gondolhatott a mérkőzés közben, és azt követően Vladimir Weiss, a Slovan Bratislava vezetőedzője? Mert a Vidi Európa Liga ellenfelének főnökét sokan látták belépni a Sóstói Stadionba. Nyilván kémkedni érkezett...

Ami azt illeti, mindkét szakvezető elismerően nyilatkozott a másik csapatáról a döntő előtt, de Kondás Elemér és Paulo Sousa is egyaránt sajátja sikerében reménykedett. Természetes dolog ez, hiszen a Loki és a Vidi is egyaránt a jövő heti nemzetközi szereplés főpróbáját tartotta a Sóstói Stadionban, s a várt győzelem ebben a tekintetben a kupagyőztes mentális erejét  is növeli. Az viszont a meccs késő délutánján került napvilágra a Diósgyőr honlapján, hogy 3 évre szerződtette a Viditől kivásárolt - a vételár üzleti titkot képez - Gosztonyi Andrást, így az U20-as vb-bronzérmes elköszönt a fehérvári klubtól, amely az elmúlt időszakban egyre erősebb benyomást keltett az iránta érdeklődőkben.

Azt a semleges nézők is egyértelműen elismerték, hogy hazánk két legjobbja csap össze a fináléban, s ebből adódóan színvonalas és jó meccsre számítottak. Viszont a helyszínen, a nézőszámból nem tapasztalhattuk a kimondott "focilázat", pedig az idény első tétmérkőzésére,  egy igazi  presztízs-rangadóra került sor. Elhangzott a Himnusz, majd Imre Mátyás, az 55 éves korában elhunyt sportújságíró emlékére tartottak gyászszünetet, s kezdetét vette a finálé. A Vidi számára rosszul, hiszen Rezes beadása után Bódi a 2. perc végén máris betalált Bozsovics kapujába, 1-0, ebben sajnos a védők is benne voltak. Bár, mintha lesgyanús szituáció előzte volna meg a találatot, de Medovárszki asszisztens nem lengetett, lehet, igaza is volt.

A gólra zsinórban négy szöglettel felelt a Vidi, ezzel is jelezve: nincs különösebb probléma. Ám az is látható volt: nem lesz egyszerű feltörni a debreceni reteszt, úgy meg nagyon nehezen, hogy egyre több pontatlanság vegyült a játékba. Na meg egyre több büntetlenül maradt debreceni szabálytalanság. A 35. percben Coulibaly fejese után ismét megzördült a Vidi hálója - Bozsovics elkésett, a labda mellé is ütött -, de szerencsére a támadó már lesen volt. A 38. percben láttuk a Vidi első gólveszélyes helyzetét: Gyurcsó szabadrúgása után Vinícius a kapufa tövére fejelte a labdát, végül Novakovics szögletre mentett. Az első félidő utolsó eseményét Gyurcsó szabadrúgása jelentette, a labda az oldalhálóban landolt.

Elkezdődött a második félidő, de már Paulo Sousa nélkül, hiányzásának okát nem tudhattuk, csak azt, hogy segítője, Joan Carrilo utasítja a technikai zónánál a játékosokat. A 65. percben rázendített az eső, s ez sokakat menekvésre késztetett a lelátóról, ugyanakkor nagyobb elánra ösztönözte a piros-kékeket. Ami a 72. percben az egyenlítést hozta: Torghelle lövése Novakovicsról még kipattant, de pont Kovács elé, aki közelről nem hibázott, 1-1. Nyomott, nagyon nyomott a Vidi - mit jegyezhetett fel ekkor vajon Weiss... -, miközben villámlott és egyre sűrűbben dörgött a mennybolt. Maradt az 1-1-es eredmény, következtek a büntetők, a végén a kupagyőzelemnek a Vidi örülhetett, mert Bódi fölé rúgta a labdát!

Debreceni VSC - Videoton FC 4-6 (1-0, 1-1)

Sóstói Stadion, 4000 néző. Vezette: Bognár Tamás (Kispál, Medovarszki).

Debrecen: Novakovics - Nagy, Simac, Mészáros, Korhut - Bódi, Varga, Rezes, Szakály - Kulcsár, Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Videoton FC: Bozsovics - Szolnoki, Caneira, Vinícius, Stopira - Tóth, Mitrovics - Gyurcsó, Sándor, Walter Lee  - Torghelle. Vezetőedző: Paulo Sousa.

Csere: Coulibaly helyett Sidibe (67. perc), Kulcsár helyett Ramos (77. perc), Rezes helyett Farkas II (85. perc), illetve Tóth helyett Kovács (a szünetben), Szolnoki helyett Brachi (56. perc), Stopira helyett Nikolics (71. perc).

Sárga lap:Szakály, Korhut, Varga, Bódi, Ramos, illetve Mitrovics, Torghelle.

Szögletarány: 1:9 (1:6)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!