Hírek

2012.07.10. 12:06

Kismotorfecskendő-szerelési bajnokság és ifjúsági verseny volt Sárosdon

A hétvégén Sárosd adott otthont az Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság soron következő fordulójának, valamint a Fejér Megyei Önkéntes Tűzoltó Egyesületek gyermek és ifjúsági versenyének.

feol.hu

Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte: a gyermek kategóriában a Pusztaszabolcsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata végzett az első helyen, az ifjúsági verseny vándorserlegét pedig a Sárosdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági csapata nyerte.

Idén második alkalommal rendezik meg az Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokságot, ennek volt egyik állomása július 7-én Sárosd. Tavaly a futamot a Sárosd Napokkal egy időben rendezték, melynek eredményeként a község 2011-ben kiérdemelte a legjobb szervezés "díját". A Sárosdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület ezért eldöntötte, hogy a kismotorfecskendő-szerelési versenysorozathoz minden évben további kiegészítő programokat szervez.

Az Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság sárosdi futamával párhuzamosan tartották idén a Fejér Megyei Önkéntes Tűzoltó Egyesületek III. Önálló Rendezésű Gyermek és Ifjúsági Versenyét, ahol stafétapályán, kismotorfecskendő-szerelésben és egy totóban kellett megmérkőzniük a kicsiknek és a nagyoknak.

A gyermek kategóriában a Pusztaszabolcsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata végzett az első helyen, az ifjúsági verseny vándorserlegét pedig a Sárosdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági csapata nyerte.

A nagy hőségben mindenki helytállt, nagy öröm volt, hogy majdnem minden nevezett csapat részt vett a versenyben, és kistelepülésként az eddigi versenyekből Balatongyörök után Sárosdon voltak a legtöbben.

A szervezésben a Sárosdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjain kívül nagy segítségünkre volt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó- parancsnokság. A tikkasztó hőséget, a verseny fáradalmait és sikereit a csapatok egy esti bálon ünnepelhették meg, amely nagyon jó hangulatban telt. A versenysorozat következő állomása Budapest lesz – tette még hozzá a szóvivő.

Az országos verseny eredménylistája ide kattintva érhető el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!