Hírek

2012.07.30. 10:57

Fezen - Al Di Meola magyar dobossal lépe fel

Székesfehérvár - A Fezen nulladik napján, augusztus 1-jén Al Di Meola, a világ egyik legjobb jazzgitárosa szórakoztatja a közönséget. Elővételben július 31-ig lehet kedvezményes jegyet váltani.

Silye Sándor

 A 16. Fehérvári Zenei Napok idén újdonságokkal lepi meg fesztiválozóit: a nulladik nappal kiegészülve már négy napon keresztül és végleges helyén, a MÁV-pályán várja a zenerajongókat. A húzós zenei kínálatban a rock, a metál, a pop és az elektronikus zenei dallamok elkötelezettjei is megtalálják a nekik valót. A legbarátságosabb fesztivál megduplázott kempingmérettel és verhetetlen árakkal várja a diákokat, a nagypapákat, az unokákat és a buliőrülteket.


A fúziós jazz pionírja, a többször a világ legjobb jazzgitárosának megválasztott zenész és zeneszerző, Al Di Meola koncertje nyitja az idei Fezen-t augusztus 1-jén, a nulladik napon. Székesfehérváron magyar dobosa, Kaszás Péter adja az ütemet az amerikai zenésznek. S habár a művész visszatérő vendégnek számít Magyarországon, Fehérváron eddig még nem adott koncertet, Fezen-es fellépése pedig fesztiválközegben különleges zenei csemegének számít, ami minden zenerajongó számára kötelező.
 
A magyar könnyűzenei élet üde színfoltja, Ferenci György és a Rackajam zárja a nulladik estét. A zenekar, amely az utóbbi időben az angol szövegek helyett magyar verseket választott dalai szövegéül, a blues, a soul, a rock és a népzene rajongóit fúziós zenéjével vonzza magához. Közvetlenül a Fezen előtt jelenik meg Ferenci Györgyék új albuma, melyen Gérecz Attila verseit zenésítik meg, így a székesfehérvári fesztiválon már az új album dalai is felcsendülnek. A nulladik napi exkluzív programokra július 31-ig lehet kedvezményes jegyeket váltani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!