Hírek

2012.07.17. 21:02

Felújítják a polgármesteri hivatalt

Mór - Megújul a kisváros központja. A 480 milliós uniós támogatással zajló munkák állásáról személyesen gyôzôdtünk meg, és azokról, kérésünkre, a Polgármesteri Hivatal is tájékoztatást adott.

Kiss László

Látványos módon zajlik Mór belvárosának rekonstrukciója, melyhez az önkormányzat mintegy 480 millió forint támogatást nyert. A munkálatok befejezésének határideje 2013. ősze. A felújítási program keretében megoldódik a polgármesteri hivatalnak helyet adó Luzsénszky-kastély tetőterének, homlokzatának, valamint a fűtési rendszerének felújítása, korszerűsítése. A munkálatok javában tartanak, az egy emeletes palotát álvány takarja, és a héjazat cseréje érdekében megbontották a tetőt is.

A város centrumában terül el a Szent István park, amely meglehetősen gondozatlan, magára hagyott képet festett. Most új burkolatot kapnak a sétányok – a nyomvonalak már jól látszanak –, megfrissül a növényzet, és tó, valamint játszótér is helyet kap a parkban. A tudósító talán nincs egyedül amikor azt mondja: mindkettő elkészültét nagyon várja már!

A pályázat keretében az ezerjó városa egyik kiemelt belvárosi tömbjének rehabilációja, új életre keltése is végbemegy. Megvalósul az úgynevezett lábas ház, a cukrászdát, a papírboltot, az optikus üzletet magában foglaló épületek, valamint a fodrászat Lovarda utcai épületének felújítása, átépítése. A múlt héten már üresen álltak a boltok az említett üzletsoron, tekintettel a küszöbön álló építési munkálatokra. A munkák – a járókelő számára – leginkább a Kapucinus téren a legelőrehaladottabbak: igényes térkővel burkolták a parkolókat és felújították a járdákat is. A Szent István teret a Luzsénszky-kastéllyal átellenben lezáró régi községháza előtti térség is megújult: sokkal jobban érvényesül így a patinás épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!