Hírek

2012.07.11. 06:09

Az új enyingi polgármester a nyugodt, átgondolt várospolitika híve

Enying - A kisváros új elöljárója - mérnök ember, nyugdíjas gyárigazgató, balatonbozsoki lakos -, a Fidesz támogatását bírva a változás, a munkahely és az összefogás hármasát tűzte a zászlajára.

V. Varga József

A város polgármestere, Pődör Gyula megválasztását követően időt kért lapunktól. Elhamarkodottan nem kívánt nyilatkozni, úgy mondta: felelősen csak a hivatali eskütételét követően teheti ezt meg. 
-Köszöni a szavazók bizalmát - kezdte most beszélgetésünket, és mindjárt hozzá is tette: akik nem rá szavaztak, ne érezzék magukat vesztesnek. Az összefogásban, a közös munka erejében bízik - hiszen a város szekerét egy irányba kell húzni. A nyugodt, bölcs, átgondolt és ésszerű várospolitika híve.

Hatvanegy éves, a reggeleket fekvőtámasszal nyitja, használja a medicin-rollert, szívesen kerékpározik. Boltba járó ember. Vesszőparipája: magyar árut magyar kereskedőtől! 
  Enying működőképes  - hangsúlyozza -, a város új, gyorsabb fejlődési pályára állítása elkezdődött. Folyik a munka a banki kapcsolat megerősítéséért és a gazdasági egyensúly megteremtéséért, pályázati forrásvadászatba kezdtek. A jelszó egyszerű: mindig többre, jobbra törekedve  előre jutni!
   
Polgármesteri tisztét szolgálatnak tekinti, felelősséggel, renddel, fegyelemmel, tisztességgel, s mindezt képviselőtársaitól és a hivatali dolgozóktól is egyaránt elvárja. A mércét magasra helyezte: semmit sem lehet, semmit sem szabad eltékozolni.
  Irodájában megnyitotta a mindenki ötletlistáját, ötlettárát, hiszen jól tudja, ötlet nélkül a legkiválóbb dolgok sem foganhatnak meg. Az ötletek, a javaslatok mellett a kritikákat is nyitottan fogadja. Párbeszédre törekszik mindenkivel, ha telefonon keresik, mindig mindenkit visszahív. Tudjunk közös dolgainkról - emelte ki -, a mendemondák csak félrevezetnek.  Ápolja kialakult kapcsolatait, s újakat keres. Enyingért lobbizik  - szeretné, ha nagyobb cégek védőszárnyaik alá vennék a kisvárost. Munkahelyek kellenek a déli végeken: az önkormányzat a feltételeket teremtheti meg mindezért. Ezen dolgoznak.

    Enying  mint leendő járási székhely  nem maradhat középfokú oktatás nélkül - húzta alá végül Pődör Gyula. Keresik a járható utat, harcolnak a gimnáziumért. Oktatás, kiművelt emberfők, szakképzés - a képlet adott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!