Hírek

2012.06.21. 05:45

Diákolimpiai arany fociban

Székesfehérvár - Tizenöt éve nem volt ekkora siker: székesfehérvári általános iskola focicsapata nyerte meg az országos diákolimpiát!

Fejér Megyei Hírlap

- Az első mérkőzéseket már szeptemberben lejátszottuk, akkor a város iskoláinak csapataival, majd a megye legjobbjaival kellett megküzdenünk. A III. korcsoportos labdarúgás országos döntőjét végül június 17 és 19. között rendezték meg Győrben,  ahol az ország húsz legjobb együttese találkozott - tudtuk meg Slett Csabától, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tornatanárától, a csapat edzőjétől.


- A csoportmérkőzések során egy vereséget szenvedtünk, ezzel egy kicsit megnehezítettük a saját dolgunkat, aztán már nem hibáztunk, így állhattunk fel a dobogó legfelső fokára. A sikerben annak is nagy része volt, hogy a csapat tagjainak egy része a Főnix Gold FC utánpótlás nevelő sportegyesületben is focizik - tette hozzá Szili Csaba, az iskola okkal büszke igazgatója. A fehérvári fiúk az Eger csapatát nyolc-nullra, a Szolnokot hét-nullra verték, a Sófokkal a negyeddöntőben találkoztak, négy-kettőre győztek, a döntőben pedig a hazai pálya előnyét is élvező  győriek gárdáját verték kettő-egyre.  A legtechnikásabb játékos címét Szoboszlai Dominik érdemelte ki.
A  csapat tagjai: Pataki Dániel, Kovács Krisztián, Kásler Barnabás, Szoboszlai Dominik, Sarok Zsombor, Ódor Dániel, Potornai Máté, Molnár Dominik, Adorján Gergő, Bolla Bendegúz, Szabó Levente. Vezetők: Szoboszlai Zsolt, Slett Csaba, Szili Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!