Hírek

2012.05.11. 06:30

Szombaton és kedden útzár a Pentele-hídnál

Dunaújváros - Az előzetes tájékoztatás szerint szombaton és jövő héten kedden lesz teljes forgalomkorlátozás a Pentele-hídon, javítás miatt.

Gallai Péter

Mint a múlt héten megírtuk: a  2007-ben átadott dunai átkelőnél problémák akadtak a dilatációs szerkezetekkel, ezért azokat a a kivitelező  garanciában kicseréli. Ehhez viszont az kell, hogy a pályatestet hidraulikus emelők segítségével  öt-nyolc centi magasságban megemeljék. Ennek előkészületeit már a múlt héten elkezdték a Dunavecse felőli pályatesten, sebesség- és forgalomkorlátozás mellett. Az emelés és a csere ideje alatt azonban  teljes  hídzár lép életbe, két alkalommal.
Mint az üzemeltetést végző Magyar Közút Nzrt.-től megtudtuk, ezek időpontja ismertté vált. Jelen állás szerint, ha addig semmi nem jön közbe, akkor május 12-én szombaton, hajnali 4 és 5 óra közötti időpontra tervezik az első zárlatot. A következőt pedig május 15-én keddre, szintén ugyanebben az időben. A közlekedőket a rendőrség ekkor  a 6-os úti csomópontban letereli az M8-as sztrádáról, valamint táblákkal is jelzik a zárlatot. Kerülni a dunaföldvári híd felé lehet majd ezen idő alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!