Hírek

2012.05.20. 14:22

Könnyed repülőmajális

Börgönd - Nem a repülőnapokon megszokott sokezres tömeg, hanem kötetlen szórakozás, családias hangulat várta vasárnap mindazokat, akik ellátogattak a székesfehérvári Albatrosz Repülő Egyesület (ARE) majálisára a börgöndi leszállópályához.

Tihanyi Tamás

Szilády Dezső elnök köszöntötte a vendégeket,  majd méltatta a nemrégiben megrendezett,  a megyeszékhely repülős múltjáról szóló vetélkedő általános és középiskolás helyezettjeit, aztán  a különböző szakágak képviselői  vették át a vezető szerepet. Bemutatkoztak a vitorlázók, az ejtőernyősök és a merevszárnyú gépek pilótái, több más mellett volt lehetőség ismerkedni a tűzoltók és (szimulátor segítségével) a motoros rendőrök munkájával is.

A nyílt napon repült a Falke és a Dimona, a jelentkezők kipróbálhatták a Góbé-szimulátorát, s érdekesség volt a Subaru-motoros légijármű  (és az azonos márkájú  autók) bemutatója. Az eseményen megtudtuk, szerdán várhatóan képviselői tájékoztató lesz a  Városházán a repülőtér, illetve az ARE  jövőjéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!