Hírek

2012.05.25. 16:31

Járművek célkeresztben: tíz éve vadásznak kétes járművekre, ezúttal is eredményesen

Dunaújváros - Rendszámfelismerő rendszerrel szűrték a gépjárműveket pénteken az autóvadász verseny résztvevői. Kétes autókra vadásztak a rendvédelmisek.

Szabó Szabolcs

A helyi rendőrkapitányság tíz éve foglalkozik autóvadászattal, a cél a legtöbb problémás gépjárművet kiszűrni a forgalomból, a közlekedők oktalan megállítása nélkül. A pénteki autóvadászatra ezúttal több mint egy tucat rendvédelmi csapat érkezett, az ország különböző pontjairól.

 

 

A versenyként is működő ellenőrzésen rendőrök, polgárőrök és büntetésvégrehajtási dolgozók szűrték a körözött, lejárt műszaki engedélyű és a forgalomból hivatalosan már kivont autókat.

Az egész napos razzia során összesen 15748 (!) autó ellenőriztek, ebből egy járművet találtak, amely hamis rendszámmal közlekedett, itt bűntető feljelentést tettek az intézkedők. Emellett huszonkét esetben szabálysértésí, tíz esetben pedig közigazgatási eljárást indítottak a vadászok a tetten ért vezetőkkel szemben. Az ellenőrzés alatt hatvanhét helyszíni bírságot is kiosztottak az intézkedő hatósági személyek.

Az autóvadász csapatok közötti pénteki versenyt a sződligeti és 13. kerületi rendőrkapitányság közös csapata nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!