Hírek

2012.05.27. 16:36

Geocaching - Sikeres játék, megdőlt az idei létszámrekord Zalaváron!

Zalavár - Kellemes, napsütéses időjárás és gyönyörű természeti környezet várta geocaching-játékosainkat a Kis-Balaton közvetlen közelében, Zalavár település történelmi emlékparkjában.

zaol.hu

A kirándulók a Kis-Balaton Ház bejáratánál felállított  PLT-pultnál kaphatták meg a pecséteket és a kedvezményes szolgáltatásokra jogosító kuponokat munkatársainktól. "Kincskereső" programsorozatunk 4. helyszíne is népszerű célpontnak bizonyult: Zala, Vas, Fejér és Veszprém megyéből is érkeztek résztvevők, mindössze 5 perccel a "nyitás" után már 33-an regisztráltak, 10 óra 20 perckor pedig 75 volt a játékosok száma. A környéken a Makovecz Imre-féle Millenniumi Emlékmű, a Szent Adorján Bazilika, a Kányavári sziget, a balatonmagyaródi bivalyrezervátum és a Garabonciás Farm várta a vendégeket, Zalakaroson pedig (déltől) az Arany Szarvas vendéglő, a Hotel Venus és a Gránit Gyógyfürdő kínált kedvezményeket.

Játékosainkat kellemes meglepetés várta a zalavári geocaching-bázison: a Kis-Balaton Ház is kedvezményes belépőjegyet ajánlott fel a program résztvevőinek. Az időjárásra nem lehet panasz (szerencsére feleslegesen riogattak előzetesen a meteorológusok), szép napsütés fogadta  az érkezőket. A helyszínen mindenki megtekintette a múzeumot, a közeli millenniumi emlékművet, az ősi templom romjait, és a legtöbben a további helyszínekről is érdeklődtek. Pultunknál egyébként folyamatosan sorban álltak a játékunkra érkező olvasóink (fél tizenkettőkor 262 játékosnál tartottunk).

Baladincz Istvánék Veszprémből érkeztek, idén második alkalommal vettek részt játékunkon.

- Az előbb jöttünk, máris szétnézünk, de annyit már mondhatok, hogy nagyon szépnek találjuk ezt a helyet. Igazán a felfedezés öröme vonz minket, és nagyon szellemesnek találjuk a PLT ötletét: elvezetik az embereket azokra a helyszínekre, amelyeket érdemes meglátogatni. És persze a kedvezmény is fontos - mondta el István és neje. 

 

Már biztos, hogy kiemelkedően sikeres lett idei 4. geocaching programunk: délután háromnegyed háromkor elérte az 520-at a résztvevők száma.

Fodor Lajosékkal még a zalavári központban találkoztunk. Mint elmondták, Vas megyéből, Körmendről érkeztek, nagyon régen jártak ezen a tájon, a geocachinges rendezvényeken viszont már 3. alkalommal vesznek részt. A Kányavári szigetet mindenképpen megnézik, és a kedvezményes ebédre is befizetnek, tették hozzá.

Remény Zoltán és családja szintén Vas megyéből, Peresznyéről érkezett.

- Most először jöttünk el a geocaching túrára, az újságban figyeltük, hol lesz a helyszín. Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy a gyerekek megismerjék hazánkat, ezért is szeretünk ittho n kirándulni - válaszolt érdeklődésünkre Remény Zoltán.

A tudósító végigjárta a program valamennyi helyszínét, s megismerkedett a játékosainknak kínált attrakciókkal.

- Tavaly 5 alkalommal kirándultunk a geocaching programban, idén ez már a 4. helyszín. Korábban Zalaegerszegen laktunk, de itt, a Kis-Balatonnál még nem jártunk - mondta el Erdős Géza és Erdős Gézáné; a pár a Fejér megyei Sárkeresztesről érkezett. A Kis-Balaton Házat és az egész környezetet gyönyörűnek találták, a programról pedig azt mondták: jól szervezett, ötletes, és most még az időjárásra sem lehet panasz.

- Mindenhová sajnos nem jut el az ember, az ilyen rendezvények arra is jók, hogy feljegyezzem magamnak, hová érdemes visszajönni.  A Makovecz-házat le is fényképeztem elraktározom magamnak... - tette hozzá Erdős Géza.

Játékunk első résztvevője egyébként Veszprém megyéből (Ajkáról) érkezett, míg az első zalai a keszthelyi Bognár Edit volt.

A Kányavári-sziget a Kis-Balaton egyik gyöngyszeme, szó szerint a nyugalom szigete: a kedvelt kirándulóhely lélekemelő miliőjéből játékosaink is mintát vettek a nap során.  Jellegzetes fahídon kell átkelni ahhoz, hogy beléphessünk a védett területre, ahol tanösvényen ismerkedhet a látogató a Kis-Balaton növény és állatvilágával. Pár kilométerrel arrébb, a kápolnapusztai bivalyrezervátumban a hazánkban őshonos állatfaj jámbor egyedeivel találkoztak a látogatók, itt a kisgyerekes családoknak játszótér is élményt kínált. Dér Olivér üzemeltető lapunknak elmondta: szép számmal érkeztek geocaching-játékosok, akik kedvezményes belépőjegyet válthattak a rezervátumba.

Zalakarosra, a Gránit Gyógyfürdőbe is folyamatosan érkeztek geocaching-játékosok, a kupon ellenében 25 százalékos kedvezménnyel lehetett belépni. Ódor Ágota szolgáltatási csoportvezetőtől megtudtuk:  teljes körű szolgáltatást vehettek igénybe a kuponnal érkezők, a fürdő egyébként rengeteg vendéget vonzott a nyárias időben.

Megdőlt az idei rekord: 562 kiránduló a zalavári geocaching játékon

Bokor Sándorral, feleségével és 3 kislányukkal a zalakarosi Arany Szarvas vendéglőben találkoztunk. Ez az étterem - akárcsak a Hotel Venus - féláron kínálta az ételeket és italokat kuponnal érkező játékosainknak; ottjártunkkor majd minden vendég a geocaching-túra résztvevője volt. A Bokor családtól megtudtuk: a Vas megyei Magyarnádaljáról érkeztek, és ez a második alkalom, hogy beneveztek programunkra. Több helyszínt is végigjártak vasárnap, mint elmondták, örültek annak, hogy olyan tájakon kirándultak, ahová egyébként nem feltétlenül indulnának el.

- Mindig figyeljük a szerdai újságot, várjuk a következő célpontot - tette hozzá a családfő.

A szomszédos településen, Garaboncon egy folyamatosan szépülő és bővülő "háziállat-birodalom" várta a vendégeket. A Garabonciás Farmon jelentős turisztikai beruházás zajlik, hamarosan különleges élményparkot adnak át, ám addig is bőven van itt látnivaló: a területen csibék, nyulak, borjak, kecskék, lovak, birkák és szürkemarhák élnek, egyebek közt állatsimogatással, íjászattal, lovaglással és lovaskocsikázással lehet eltölteni a szabadidőt. Dr. Virágné Bálint Máriától, az egyik házigazdától megtudtuk: a farm a család két zalakarosi szállodájának - köztük a programunkhoz csatlakozó Venusnak - az éléskamrájaként is üzemel, a vendégek asztalára az itt megtermelt valódi házi élelmiszerek kerülnek.

Visszatérve a zalavári bázisra jó hírrel fogadtak munkatársaink: kiderült, hogy megdőlt az idei létszámrekord. Aktuális programunkon összesen 562-en vettek részt, s olyan családdal is találkoztunk, amely éppen a 16 órai zárásra érkezett meg a helyszínre. A legtöbben a következő célállomásról is érdeklődtek, nagyon valószínű tehát, hogy újabb sikeres geocaching-találkozó következik.

Képgaléria itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!