Hírek

2012.05.10. 06:08

Ebadó lesz Bicskén?

Bicske - Ebrendészeti hozzájárulás, vagyis a köznyelvben csak ebadónak hívott díj bevezetésén gondolkodik a város. Társadalmi egyeztetést terveznek.

S. Töttő Rita

Már szóba került a tavaly decemberi és az idén márciusi Város- és Vállalkozásfejlesztés Bizottság ülésén is az ebrendészeti hozzájárulás kérdése Bicskén, az állatok védelméről szóló törvény módosítása után ugyanis akár ezt a típusú díjat is bevezetheti bármelyik település. Nem sokkal később az önkormányzat képviselő-testülete is elővette a témát. A törvény szerint ez az összeg éves szinten akár 6 ezer forint is lehet ebenként, veszélyesnek nyilvánított kutya esetében pedig 20 ezer forint. A törvény lehetővé teszi, hogy a gazda szociális helyzete és egyéb jellemzők alapján kevesebb összeget állapítsanak meg.
Bondar Klára jegyző szerint azonban ahhoz, hogy az ebrendészeti hozzájárulást be tudják vezetni, először ebösszeírást kell végezni - áll az előterjesztésben. Ennek során minden ingatlant fel kell keresni annak megállapítására, tartanak-e ebet. Ez azonban pénzbe kerül, ám ennek összegét még nem tudják. A tervezetről még nem döntött a testület, társadalmi egyeztetésre bocsátják a témát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!