Hírek

2012.04.04. 10:27

Fejér megyét Csákvár képviselte a Mi Európánk vetélkedőn

Két csákvári csapat nevezett a Tarsoly Ifjúságért Egyesület által meghirdetett Mi Európánk című vetélkedőre.

Szmolkáné Bene Ibolya

A tavaly decemberben kezdődött versenyben a március 31-i döntőig három internetes fordulót kellett teljesíteni a csapatoknak. Valamennyi forduló nagyon nehéz kérdéseket tartalmazott, de a lelkes fiatalok hősiesen állták a sarat. S bár mindkét csapat egyformán jól teljesített, a döntőbe a vetélkedő kiírási szabályai miatt csak az egyik csapatunk kerülhetett. Ezzel sajnos három hónap kemény munka után a Csákvár2 csapat strasbourgi álma szertefoszlott. A döntőbejutás után Csákvár1 csapata még nagyobb lendülettel készült a vetélkedőre.

Hősies küzdelemben nagyon- nagyon nehéz feladatokkal, egyedül képviselve Fejér megyét, öt országból érkezett 16 csapat között 10. helyezést értek el. Jutalmuk egy nyári kirándulás  Kárpátalján a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség jóvoltából.
Néhány adat a vetélkedőről: 170 csapat regisztrált, 152 versenyben volt, s országonként, régiónként és iskolánként (településenként) a legjobb 16 csapat volt a döntőben.

A döntőbe nem került Csákvár2 csapat eredménye is igen kimagasló volt (mindkét csapat a három internetes forduló után holtversenyben a 9. helyen állt, összesítésben), ők csak a szabályok miatt nem mehettek tovább.

Büszkék vagyunk és gratulálunk mindkét csapatnak a szép teljesítményért.

A Csákvár1 tagjai: Szakál Borostyán, Horváth Krisztián és Hegedűs Péter, a Csákvár2 tagjai: Nagy Dóri, Nagy Zoltán és Tuza Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!