Hírek

2012.03.30. 13:48

Felhúzták a nyúlcipőt, az egészségért

Fejér megye - Húzd fel a nyúlcipőt az egészségedért! - így szól a másfél évtizedes múltra visszatekintő rendezvénysorozat szlogenje.

V. Varga József

Kovács István (jól tudjuk: 2008-ban azon négy magyar egyike lehetett, akik a pekingi világjátékok előtt az olimpiai fáklyával futhattak Kínában) idei nyuszifutása a múlt hét végén Daruszentmiklósról indult útjára. Az iskolások és az óvodások sokadszorra is nekivágtak a próbának. 
 Az egyes helyszíneken a gyerekek együtt futnak, kocognak a nyuszival, rajzolnak, festenek, üzeneteket írnak a naplóba, virágot, fát ültetnek. S persze imádják a tapsifülest  - ölelgetik, becézgetik.
  A Sárbogárdi kistérség már évek óta önzetlenül támogatja a futónagykövetet, az idei szép tavaszi  nyuszifutás védnöke Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere.



Kovács Pista sokat köszönhet régi támogatójának is: úgy fogalmazott, Zászlós Tibor, a Mezőfalvi Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatójának segítsége nélkül nehezen tudná életben tartani sorozatos gyermekprogramjait.
A futónagykövet a hetet dunaújvárosi gyermekintézményekben nyitotta, majd a töbörzsöki óvoda és iskola következett a sorban.
A Martonoson élő Dávid Kittihez és családjához ma utazik, a beteg kislánynak tavaly decemberben vitte el a Magyarországon gyűjtött adományokat, ajándékokat.
A Vajdaságban most háromnapos programot szerveznek a nyuszifutás köré. Zenta ismét szerepel a programszervező  menetrendjében: április 14-én ugyanis ott hívja futásra a nyuszi a gyerekeket.
Pista várja a felkéréseket itthonról és a határon túlról is - ahova hívják, szívesen megy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!