Hírek

2011.04.07. 09:53

A kamarakórus sikerei

Polgárdi - A városi nyugdíjasklub 33 esztendős, a tagok száma többször változik, de mire megérkezik a nyári szezon, el szokta érni a hatvanat, hatvankettőt. A kamarakórusuk eredményeire büszkék.

Kovalcsik Katalin

- Kicsit korosodunk - mesélte a klub életéről Szilczl Lajos klubvezető, de ahogy folytatta, kiderült, ez az öregek klubja-szerű lét egyiküket sem zavarja, sőt!  Ettől még tevékenyek vagyunk, bár a kétkezi munkánkra  már nem számíthat a város, de ha kell, megtaláljuk a  módját a  segítségnek. Ha hívnak bennünket, segítünk az iskolában, bekapcsolódunk a vetélkedők lebonyolításába. Régebben még a termelőszövetkezetbe is elmentünk szüretelni, gondoztuk a település rózsakertjét.  

 


A klubvezető az is elmondta, hogy előtte  Kaszás László huszonöt éven át vezette  a klubot, gazdag múltra tekintenek vissza.
- Nyaranta a hónap utolsó keddjén mindig valamelyik melegfürdőbe megyünk.  Addigra kialakul a létszám, ilyenkor általában már meghaladjuk a hatvanas létszámot is. 
Hosszabb utazásokra már nem futja az erőből és a pénztárcából sem, drága a busz, a közlekedés, de ettől függetlenül igyekeznek megteremteni a módját, hogy elérjenek céljaikhoz. Eljutottak  már  Pákozdra, Velencére, a fővárosba, az országházba,  a Jeli  arborétumba.  Ahogy beköszönt a tavasz, egyre többször kirándulnak,  május 14-én Fehérvárcsurgóra  utaznak a megyenapra, ahol szerepelni fog büszkeségük, a kamarakórus.
- A Kor-Társ Ki mit tud?  rendszeres fellépője a kamarakórusunk,  Vass Sándorné Marika vezetésével - folytatta a kubvezető. -  Ha nem hozza szóba az ideit, nem is említettem volna, hogy nagy szomorúság volt, amikor megtudtuk, nem léphetünk fel a színházban, pedig azt hittük, azért jelent meg a kép a Hírlapban. Ha nem jelenik meg, akkor is rosszulesett volna,  hogy kimaradt a kórusunk. Úgy élték meg a tagok, hogy nincs igény arra, amit ők előadnak, pedig öt éven át  voltak kategóriagyőztesek, a Vörösmarty Színházba mégsem  jutottak el.  Egyébként színházba eljutunk, az éves programjaink közül nem maradhat ki egy-egy előadás megtekintése.
 A településen a nyugdíjasklubon kívül még    több civil szervezet is összefogja a lakosokat, kínál  elfoglaltságot, hasznos időtöltést, szórakozást. A sportegyesületek  még a seniorok is labdába rúgnak ,   a hímzők, a Clara Voce vegyeskar, a Fekete Sas Motorosklub,  az önkéntes  tűzoltók,  a galambászok, a vöröskeresztesek, a  horgászok, a lövészklub működése is hosszabb időre tekint vissza.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!